Nieuwe wallaby’s bij Kinderparadijs Malkenschoten

Vrijdag 3 maart 2017

Door Redactie

Kinderparadijs Malkenschoten

Na de tragische verdwijning vorig jaar van de witte wallaby bij Kinderparadijs Malkenschoten (lees hier hoe ze verdween), kunnen ze sinds deze week weer breeduit lachen. Dankzij het enorme medeleven van de bezoekers en sponsoring van Droomparken en Saab Apeldoorn mag de kinderboerderij deze vakantie twee nieuwe wallaby’s welkom heten’: Dreamy en Griffin.

De gestolen wallaby had een jong en de moeder is waarschijnlijk meegenomen vanwege de unieke witte vacht. Het jong bleef alleen achter. Het bericht van de diefstal werd groots opgepakt in Apeldoorn en er was veel medeleven. Er is geld ingezameld en mede dankzij deze bijdrage kon het Kinderparadijs twee nieuwe wallaby’s aanschaffen. Jelisa de Vries van Accres meldt: ,,Voor Kinderparadijs Malkenschoten is het erg belangrijk dat we nu twee nieuwe wallaby’s mogen verwelkomen. Het maakt de groep compleet en het past goed bij onze visie die wij hebben om verschillende types dieren op de boerderij te hebben. Zo leren de kinderen veel over de dieren en hun verblijf. Grappig weetje; in Australië is een wallaby een boerderijdier, vandaar dat hij ook goed past bij Kinderparadijs Malkenschoten.”

Officieel welkom
In de Carnavalsweek bij Kinderparadijs Malkenschoten werden de wallaby’s officieel welkom geheten. De mascotte van het Kinderparadijs Binky en de vaste bewoner van alle DroomParken Bram de Bever, waren hierbij aanwezig en de kinderen konden met de dieren op de foto.

Sponsoring van DroomParken
DroomParken heeft één wallaby gesponsord. Het bericht over de diefstal kwam bij het hoofdkantoor van DroomParken in Beekbergen terecht en zij besloten Kinderparadijs Malkenschoten te helpen met de sponsoring van wallaby Dreamy. Met de bijdrage van DroomParken is de wallabygroep, van in totaal nu 4-wallaby’s, compleet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!