Help de bevolking van Oekraïne

’Nieuws’ neemt Lekker Burgerlijk op Leienplein over

Donderdag 7 juli 2016

Door David Levie

De eerste klap in burgerstad Apeldoorn is gevallen. Lekker Burgerlijk aan het Leienplein is niet meer. Binnen een maand gaan de deuren weer open, maar dan onder een andere naam: Firma van Veldhuizen, eten en drinken. Met dank aan horeca-ondernemer Alger van Veldhuizen, die razendsnel reageerde toen hij vernam dat zijn overbuurman van de Lekker Burgerlijk zijn biezen zou pakken.

Van Veldhuizen bestiert samen met zijn wederhelft Loes de zaken Het Nieuws van Apeldoorn (Leienplein/Asselsestraat)en Het Stadscafé (Nieuwstraat hoek Vosselmanstraat). Volgend jaar komt daar een strandtent op het Zwitsalterrein bij. Maar begin augustus wordt het imperium – want daar begint het zo langzamerhand op te lijken – uitgebreid met een nieuw project: een eetgelegenheid die nauwe banden zal onder onderhouden met Het Nieuws, maar er van binnen net iets chiquer uit zal zien. ,,Welke kant we precies opgaan, weet ik echt nog niet’’, zegt Van Veldhuizen, die inmiddels is begonnen aan op-pimpen het terras van wijlen Lekker Burgerlijk. Want de nieuwe locatie levert hem 70 terrasplaatsen op. ,,Niet onbelangrijk’’, zegt Van Veldhuizen, die nog meer redenen aanvoert voor zijn snelle manier van zakendoen. ,,Heel vaak moest ik nee zeggen tegen groepen in Het Nieuws. Ik kon ze soms echt niet kwijt. Nu kan dat wel. Daarnaast gaan we het aan de overkant toch een beetje anders doen. We kleden de boel van binnen mooi aan.’’

Van Veldhuizen bekent al vier jaar geleden zijn oog op de overbuurman te hebben laten vallen. ,,Toen zat er nog een Italiaan in. De onderhandelingen zijn uiteindelijk vastgelopen. Nu waren we er met de Lekker Burgerlijk heel snel uit.’’ Hij hoopt begin augustus met Firma Van Veldhuizen van start te kunnen gaan.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?