Nominatie Gouden Zwaluw 2017 voor Vrienden park Zuidbroek

Vrijdag 28 april 2017

Door Redactie

Stichting Vrienden van Park Zuidbroek

Het Nederlands Cultuurlandschap heeft de nominaties bekend gemaakt voor de Gouden Zwaluw 2017. Stichting Vrienden van park Zuidbroek uit Apeldoorn is samen met IVN Apeldoorn één van 6 genomineerden. De prijsuitreiking vindt plaats op 8 juni in Utrecht.

De Gouden Zwaluw wordt jaarlijks uitgereikt en maakt deel uit van de campagne ‘Natuur in de straat’. De stad wordt gezien als het meest intensief ingerichte cultuurlandschap van Nederland, waar zowel voor de natuur als voor de bewoners elke ruimte voor groen benut moet worden.
,,We zijn trots, blij en dankbaar”, zegt stichtingsvoorzitter Joost Huijsman. ,,Blij dat onze activiteiten al na een kleine drie jaar beloond worden met een nominatie voor deze landelijke prijs. Maar vooral trots op onze vrijwilligers en begunstigers. Door hun inzet is park Zuidbroek in die korte tijd uitgegroeid tot een stedelijke groene plek waar natuurbeheer, aandacht voor het milieu, culturele- en sportieve evenementen hand in hand gaan. Dat is best uniek in Nederland. En tot slot dankbaar voor onze bedrijfsvrienden. Zonder hun financiële steun was het niet mogelijk geweest om zo’n breed scala aan activiteiten op te zetten.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?