NS-stalling met beheerder voortaan eerste 24 uur gratis

Dinsdag 20 maart 2018

Door Redactie

De fietsenstalling van de NS onder het station is voortaan voor iedereen de eerste 24 uur gratis. Beheerders bewaken de fietsen in deze stalling vanaf een kwartier voor het vertrek van de eerste trein tot een kwartier na aankomst van de laatste trein. De gemeente Apeldoorn, NS en de provincie gaan samen de exploitatiekosten betalen.

Bij de ingang van de stalling staan incheckpunten waarmee je met een OV-chipkaart toegang krijgt tot de stalling. Na het eerste gratis etmaal kost het stallen 1,25 euro per 24 uur.

Afgelopen week tekenden de NS en wethouder Johan Kruithof van de gemeente Apeldoorn de overeenkomst over de exploitatie van de fietsenstalling. De intentie is langdurige samenwerking, met een proeftijd van twee jaar. De doelstelling is minimaal verdubbeling van het aantal gestalde fietsen in deze stalling: van een bezetting van net boven de 30% naar 65%. In fietsen uitgedrukt: grofweg van ruim 500 naar ongeveer 1000 fietsen.

Wethouder mobiliteit Johan Kruithof: ,,Dit is een heel mooi resultaat voor iedereen die vanaf of naar Apeldoorn reist met de trein. Met de fiets en het openbaar vervoer reizen is natuurlijk hartstikke duurzaam. In Apeldoorn doen we er alles aan om duurzame mobiliteit maximaal te ondersteunen. Zo is onlangs de capaciteit van de stalling aan de zuidzijde van het station al verdubbeld en zijn we heel blij dat nu ook deze stalling een stuk aantrekkelijker is om te gebruiken.”

Beheerders

Extra pluspunt is dat nu de hele dag en avond een beheerder aanwezig is in de stalling. Wethouder Kruithof: ,,Ik heb me daar persoonlijk hard voor gemaakt, want we scheppen hiermee banen in Apeldoorn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijkomend voordeel, het is goed voor het veiligheidsgevoel van reizigers.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!