Nu ook de auto opladen aan de A1 bij Apeldoorn

Dinsdag 1 december 2015

Door Redactie

Fastned, dat bouwt aan een Europees dekkend netwerk van snellaadstations voor alle elektrische auto’s, opent vandaag station De Hucht aan de A1 bij Apeldoorn. Bij het Fastned snellaadstation kunnen elektrische rijders binnen 20 minuten super snel opladen. Met de komst van het station is snelladen vanaf nu mogelijk op de route van Apeldoorn naar Amersfoort.

Met de bouw van een Europees dekkend netwerk van snellaadstations op A-locaties langs de snelweg wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te rijden. Fastned is begonnen in Nederland en bouwt snellaadstations op verzorgingsplaatsen naast het bestaande tankstation. Inmiddels zijn er 45 snellaadstations operationeel en met de oplevering van één station per week neemt het aantal stations snel toe. Eind dit jaar telt het netwerk 50 stations.

Station De Hucht is het vijfde snellaadstation aan de A1 en het elfde station in de provincie Gelderland. Twee andere Fastned stations vlakbij Apeldoorn zijn: De Somp en De Brink bij Klarenbeek. Alle Fastned stations leveren duurzame energie van zon en wind. Zo bestaat het dak uit zonnepanelen, waarmee het station energie opwekt voor twee à drie laadbeurten per dag. De overige benodigde stroom is afkomstig van Windpark Sternweg bij Zeewolde. De plannen van Fastned zijn na te lezen op het blog ‘Het Fastned Freedom plan’.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!