Help de bevolking van Oekraïne

Olaf Prinsen kiest voor nieuwe functie

Donderdag 21 mei 2015

Door Redactie

Per 1 juli wordt Olaf Prinsen directeur van de Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD) en stopt daarmee als wethouder voor D66 Apeldoorn. Hoewel afscheid genomen wordt van een gedegen en gedreven bestuurder, is de fractie ook blij met deze fantastische kans voor hem.

In de afgelopen twaalf jaar is Prinsen actief geweest in verschillende functies voor de partij, waarvan de laatste vijf jaar als wethouder. Fractievoorzitter Paula Donswijk: “D66 is trots op wat deze jonge wethouder heeft gedaan voor Apeldoorn. Vanaf 2010 heeft hij voor onze fractie in het college gezeten en daar op zijn eigen wijze vorm gegeven aan het bestuurswerk. Voor Winkelcentrum Orden heeft hij de goede partijen om tafel gekregen en dat heeft tot mooie resultaten geleid. Hij heeft orde op zaken gebracht in het onderwerp Grondzaken en is op dezelfde manier bezig om bij Vastgoed transparantie te brengen. Gezien zijn affiniteit met het onderwerp duurzaamheid en afval, zijn wij niet verbaasd over deze stap.”

Olaf Prinsen: “Ik heb me de afgelopen jaren met overtuiging en plezier ingezet voor de stad Apeldoorn. Ik denk dat Apeldoorn in de afgelopen jaren een stap vooruit heeft gezet en ik vind het bijzonder dat ik een bijdrage daaraan heb mogen leveren. Nu is het tijd voor een persoonlijke stap. De NVRD is landelijk actief, in een boeiende bestuurlijke omgeving, en ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging.”

De Fractie van D66 Apeldoorn heeft inmiddels besloten om gemeenteraadslid Mark Sandmann voor te dragen als wethouder namens D66. Paula Donswijk: “Als opvolger van Olaf zal de fractie Mark Sandmann voordragen. Hij zit sinds 2007 in de Apeldoornse politiek en heeft zich altijd met hart en ziel daarvoor ingezet. Door verschillende functies binnen de gemeenteraad te bekleden heeft hij veel ervaring opgedaan en beschikt daardoor over een grote dossierkennis.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?