Online lichtjesavond om wijkbewoners Zuidbroek met elkaar te verbinden

Woensdag 25 november 2020

Door Amrutha Mol

Het einde van het jaar is in zicht, hierbij kijken mensen vaak terug op alles wat er is gebeurd en denken mensen aan degene die ze moeten missen. Het samen herdenken en omkijken naar elkaar kan troost bieden en moed geven om vol te houden. En dat is belangrijk, zeker in deze coronaperiode. Daarom houdt geloofsgemeenschap De Fontein komende vrijdag, 27 november, 2020 van 19.30 uur tot 19.50 uur een online Lichtjesavond in de wijk Zuidbroek.

De Lichtjesavond is online te vinden via de website van De Fontein. “Lichtjesavond bestaat uit muziek van Miss Montreal, Adele en Coldplay”, legt de organisatie uit. “Halverwege Lichtjesavond steken we op hetzelfde moment allemaal thuis een waxinelichtje aan. Zo denken we samen aan onze geliefden die zijn overleden. Deze krijg je, samen met een uitnodiging thuis gestuurd.”

Samen verbinden

Buurtdominee Sander Ris van De Fontein:  “Wanneer ik inwoners van Zuidbroek spreek, gaat het er vaak over dat iedereen met zijn eigen leven bezig is. Maar we zoeken ook naar een stukje verbondenheid. We wonen tenslotte in dezelfde wijk. Vandaar het idee om met elkaar stil te staan bij de mensen die we moeten missen. Als we samen herdenken en even omkijken naar elkaar, kan dat troost bieden. En moed om het vol te houden. Daarom vinden we het van belang deze avond te organiseren.”

Verbinden in coronatijd

Volgens Wilco Westrik van de organisatie is het belangrijk om te verbinden tijdens coronatijd: “De meeste mensen zitten nu thuis en kunnen elkaar niet meer zo vaak of makkelijk zien. Denk bijvoorbeeld aan de ouderen in de verpleeghuizen. Het is daarom ook belangrijk om met elkaar te verbinden. Een verbinding leggen in de wijk Zuidbroek, dat vinden wij belangrijk en daarom is er een online lichtjesavond. Het uitgangspunt is: samen verbinden en terugkijken. Verbinding is belangrijk, omdat je al veel alleen bent.”

Tijdens de Lichtjesavond zijn Sander Ris en Carien van Geffen, deskundige op het gebied van rouw en verlies, beschikbaar voor een persoonlijk gesprek. Beiden zijn bereikbaar op 055-7410007 (vrijdag 27 november van 19.00-20.30 uur) of via lichtjesavond@defonteinapeldoorn.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!