Online medicijnen bestellen: mislukt

Dinsdag 12 maart 2013

Door Yvonne Schoolderman pseudoniem Yvonne Sonke

Yvonne Schoolderman

Tijdens één van mijn bijna wekelijkse bezoekjes aan de apotheek stond ik weer eens in een lange rij te wachten. Tjonge, ik geloof dat ik ook maar een apotheek ga beginnen! Wat een klanten! Tijdens het wachten viel mijn oog op een flyer: “Bestel nu al je medicijnen online! Bestellingen worden persoonlijk bezorgd.” Ha, dacht ik. Dat is iets voor mij. Mijn i-pad en ik zijn onafscheidelijk. En wachten is voor niemand leuk. Zeker niet als lang staan niet echt goed gaat.

Thuisgekomen meldde ik mij direct aan. Na ruim een week ontving ik mijn inlogcode. Nu kon ik mijn medicijnen gaan bestellen! Niet dus. Eerst verschenen één voor één alle medicijnen die ik gebruikte in beeld. Ik moest aangeven waarvoor ik dit gebruikte en of ik nog van plan was om dit tijdelijk of chronisch te gaan doen. Afijn, gezien ik mijn hele lijst aan medicatie gebruik, was ik hier wel even zoet mee. Maar prima: het was voor een goed doel.

Nadat ik de hele lijst had doorgeworsteld, hoopte ik eindelijk te kunnen gaan bestellen. Maar helaas….dat bleek helemaal niet te kunnen. Wél kon ik mij aanmelden voor het forum. Er werd direct gevraagd of ik een buddy wilde aanwijzen; een naaste die mij kon motiveren therapietrouw te blijven. Nou, dat wilde ik dus niet. Verder was er ook nog “mijn medicijncoach”. Informatie en filmpjes gericht op mijn persoonlijke gezondheidssituatie. Ik heb er niet naar gekeken. Ik zou alleen graag mijn medicijnen willen bestellen als deze (bijna) op zijn!

In de weken daarna kreeg ik af en toe een vraag van het forum, waar ik mij dus niet voor aangemeld had (!). Ondertussen had ik mijn probleem omtrent het online bestellen opgenomen met mijn apotheker. Na 2 weken mailde hij terug: online bestellen was inderdaad nog niet mogelijk, maar er werd aan gewerkt. Ik heb mij direct weer afgemeld. Want ik kreeg wel steeds meldingen dat mijn medicijnen op waren… terwijl dat niet het geval was. Het forum kon schijnbaar ook niet zonder mijn inbreng.

Vanmorgen was ik weer in de apotheek. Er lagen nieuwe flyers. Nu zou het online bestellen wel mogelijk zijn. Ik weet alleen niet of ik daar nog genoeg energie voor heb. Ik gooi mijn recepten nu maar in een ouderwetse brievenbus. Op het recept vermeld ik “bezorgen”. Werkt prima. Zo hoef ik toch niet meer in de rij te wachten. En dat was het enige doel van deze actie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!