Ook tweede Beursplein Serious Edition daverend succes

Woensdag 22 november 2017

Door Redactie

Rob Voss

Het laatste Beursplein Serious Edition was een daverend succes. Ruim vijftig enthousiaste bewoners, ondernemers en verenigingsleden kwamen op dinsdag 21 november van 18:00 tot 20:00 naar Bierbrouwerij de Vlijt. Ze maakten er in totaal 37 matches voor Kom in Acties van 3FM Serious Request. 3FM Serious Request vindt van 18 tot en met 24 november op het Marktplein in Apeldoorn plaats.

Wethouder Detlev Cziesso heette de bezoekers welkom en opende het Beursplein met een klap op de gong. ,,Leuk dat Apeldoorn zo fanatiek is met de acties. Schitterend om te zien. Geeft je echt nu al een warm gevoel”. Presentator Tom van Zevenbergen opende de avond en koppelde tijdens het Beurplein vol overgave initiatieven aan elkaar. Hij riep iedereen op om vooral met elkaar te blijven delen en in ontspannen sfeer elkaar te leren kennen. Dit leverde uiteindelijk 37 succesvolle matches op.

Vraag en aanbod bij elkaar op Beursplein
Op het Beursplein kwamen vraag en aanbod bij elkaar. Niet alleen uit Apeldoorn, maar uit de hele regio. Bewoners, ondernemers en verenigingen die zich wilden inzetten voor het Glazen Huis 2017 wisselden kennis, materialen en faciliteiten uit. Ook NPO 3FM en het Rode Kruis waren aanwezig om vragen te beantwoorden, te informeren, inspirerende voorbeelden te geven en iedereen op weg te helpen met hun acties. De Reggaeexperience bood een echte reggae-marathon aan. Zij maakten een deal met RTV Apeldoorn en met Stichting Centrum Evenementen. ‘Fantastisch als ook bands zulke initiatieven ontplooien”, aldus Marco Bod van de Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn die de contacten met cafe’s en podia voor zijn rekening nam.

Voor het wereldrecord Bijbellezen van de Gezamelijke Kerken uit Apeldoorn zijn inmiddels ruim 400 lezers aangemeld. Hier worden nog ca 200 lezers gezocht maar ook gastheren en gastvrouwen voor de ontvangst van de lezers. Met RTV Apeldoorn werd een succesvolle match gemaakt.

Over 3FM Serious Request
Over minder dan dertig dagen worden de 3FM dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn opgesloten in het Glazen Huis van 3FM Serious Request op het Marktplein. Apeldoorn en omstreken zet zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stille ramp: het herenigen van kinderen met hun ouders, die elkaar kwijt zijn geraakt in conflictgebieden of als gevolg van rampen.
Zelf een actie opzetten of een actie steunen? Kijk dan op https://www.npo3fm.nl/seriousrequest.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!