Ook volgend jaar betaalt gemeente mee aan zorgpremies lagere inkomens

Woensdag 7 december 2016

Door Redactie

Archief

Alle inwoners van Apeldoorn hebben recht op zorg, vindt de gemeente Apeldoorn, ook inwoners met een laag inkomen. Om te voorkomen dat mensen vanwege hun inkomen zorg gaan mijden, biedt de gemeente deze bewoners ook voor volgend jaar een collectieve zorgverzekering aan. Dit jaar maakten ruim 4.000 inwoners gebruik van de collectieve zorgverzekering van Gemeente Apeldoorn en zorgverzekeraar Menzis.

De collectieve zorgverzekering van gemeente en zorgverzekeraar Menzis is bedoeld voor alle Apeldoorners met een laag of midden inkomen (tot 150% van de bijstandsnorm). Afhankelijk van de hoogte van hun inkomen draagt de gemeente bij in de kosten van de maandelijkse zorgpremie. Hoe lager het inkomen, hoe meer de gemeente bijdraagt in de premie van de zorgverzekering.

Het zorgpakket bestaat uit de wettelijk verplichte basisverzekering, een aanvullende zorgverzekering en een tandartsverzekering. Naast een bijdrage van de gemeente aan de premie, biedt de verzekering de mogelijkheid het wettelijk eigen risico van 385 euro per jaar mee te verzekeren en ontvangen verzekerden een maximale vergoeding van 400 euro per jaar als zij voor hun WMO-maatwerkvoorziening (bijvoorbeeld een traplift) een eigen bijdrage betalen aan het Centraal Administratiekantoor (CAK).

Inwoners kunnen hun zorgpakket samenstellen via www.gezondverzekerd.nl/apeldoorn. Op basis van de gezinssituatie en het inkomen zien zij direct of ze in aanmerking komen voor de zorgverzekering, de premie van hun gekozen zorgpakket en de bijdrage van de gemeente aan de premie.

Op de website www.apeldoorn.nl/zorgverzekering kan men meer informatie vinden over de zorgverzekering via de gemeente. Men kan ook gebruik maken van de inloopspreekuren op vrijdag 9 en 16 december 13.00 tot 16.00 uur in het Werkplein Activerium aan de Deventerstraat 46 in Apeldoorn. Medewerkers van gemeente en Menzis zijn dan aanwezig voor vragen en advies over de collectieve zorgverzekering.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?