Op afspraak naar de balies in het stadhuis

Woensdag 4 april 2012

Door Redactie

D&R Fotografie

De gemeente wil de dienstverlening aan inwoners en ondernemers verbeteren en tegelijkertijd efficiënter werken. Op 1 mei start daarom het experiment ‘Werken op Afspraak’ bij de balies in het stadhuis. Vanaf die datum stimuleert de gemeente dat Apeldoorners zoveel mogelijk een afspraak maken voor een paspoort, rijbewijs, geboorteaangifte, aanvraag voor een Omgevingsvergunning enzovoorts. Door een afspraak te maken, wordt men direct geholpen en zijn er geen wachttijden. Daarnaast is het mogelijk afwisselend op dinsdag en woensdag ook na kantooruren op afspraak te komen. Afspraken kunnen worden gemaakt via de website www.apeldoorn.nl of telefonisch via 14 055. Zie voor de tijden en de mogelijkheden de website. De proef duurt tot en met oktober.

Experiment

Eerder dit jaar is de promotie van het gebruik van de website, digitaal afspraken maken en informatie zoeken van start gegaan. ‘Werken op Afspraak’ brengt de wachttijd bij de balies nog verder terug. Omdat bewoners en ondernemers nu ruimere mogelijkheden hebben om een afspraak te maken hoeven zij geen tijd meer vrij te nemen om belangrijke zaken, bijvoorbeeld identiteitspapieren, te regelen. Zij kunnen nu in het stadhuis terecht wanneer het hun uitkomt.

Het gaat om een experiment waarbij het in de maanden mei tot en met oktober afwisselend ook mogelijk is op dinsdag en woensdag na kantoortijd op afspraak te komen. In december evalueert de gemeente de resultaten. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken of Apeldoorners tevreden zijn en of ‘Werken op Afspraak’ werkelijk zo efficiënt is als verwacht.

Betere dienstverlening

De vernieuwde website, de uitbreiding van het digitaal bereikbaar maken van gemeentelijke producten en het experiment met andere afspraaktijden kan voor alle partijen, zowel gemeente als inwoners en ondernemers winst opleveren.

Voorkom wachten, maak een afspraak!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?