Oproep: Deel jouw ‘coronahobby’

Zondag 8 november 2020

Door Redactie

Begin dit jaar kwam je je ‘extra’ tijd thuis nog wel door. Na jaren lang van je afschuiven werden die rotklusjes in en om het huis opgepakt. Je haalde je vergeten gezelschap spelletjes van zolder én maakte eindelijk dat ene fotoboek af dat al sinds de zomer van 2015 op je lag te wachten.

Je genoot van huiselijke momentjes en qualitytime met de mensen om je heen. De hond werd gek van je, omdat je alwéér een rondje met hem wandelde. Maar inmiddels heeft begin dit jaar plaatsgemaakt voor het einde van het jaar. Wij van Apeldoorn Direct zijn nieuwsgierig of jij je nog steeds zo goed weet te vermaken. Heb jij in deze pandemie een ‘coronahobby’ opgepakt? Hoe mooi zou het zijn om andere mensen die zoeken naar een leuk tijdverdrijf te inspireren met jouw ‘coronahobby’?

Handwerken of druk met lego

Onlangs kon je op onze website al zien dat bijvoorbeeld handwerken in coronatijd steeds populairder is geworden. Maar er zijn meer hobby’s die de Apeldoorners (weer) opgepakt hebben. Zo ging onze verslaggeefster Marieke Nuijten druk met lego. “Ik ben aangestoken door mijn man met het bouwen van Lego. Hij bouwde al eerder auto’s, zoals Landrovers en raceauto’s. Ik wilde dan altijd helpen, maar dat mocht niet”, lacht ze.

Ze vervolgt: “Vorige week kwam hij thuis en moest ik mijn ogen dicht doen en mijn armen uitstrekken. Lag er dus ineens een pakket met Lego in mijn armen. Helemaal voor mij alleen. Het is een Treehouse. Het pakket heet 3625 stukjes. En het is goed kijken om alles goed te bouwen, best technisch soms. Je werkt met genummerde zakjes steentjes/onderdeeltjes. Ik probeer niet in één dag alles af te hebben maar dagelijks één zakje te bouwen. Als ik iets even niet zie of snap helpt mijn man. Gemiddeld ben ik een uurtje per dag aan het bouwen. Het is eigenlijk vergelijkbaar met puzzelen. Je raakt er even uit je hoofd van.”

Insturen

Heb jij ook een leuk verhaal over jouw ‘coronahobby’? Dan kijken we ernaar uit een foto van jouw ‘coronahobby’ te mogen ontvangen. Vertel daarbij ook even of je dit al vaker hebt gedaan of dat het een hobby is die echt in coronatijd ontstaan is. Daarnaast willen we graag van je weten hoeveel tijd je eraan besteed en hoe je erop kwam dit te gaan doen. Laat het ons weten onder dit bericht op Facebook of mail het ons via redactie@apeldoorndirect.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!