Optreden Huub van der Lubbe bij Nawijn & Polak

Woensdag 20 februari 2013

Door ivan borghstijn

www.huubvanderlubbe.nl

Reuze trots zijn we dat niemand minder dan Huub van der Lubbe op 27 februari a.s. naar de winkel komt voor een kort optreden. Vorige week verscheen zijn tweede solo-cd ‘Simpel Verlangen’. Bijna tien jaar geleden verscheen de eerste solo-cd van Huub van der Lubbe, met op muziek gezette gedichten van zijn dichtgroep Concordia. Met ‘Simpel Verlangen’ levert de zanger van De Dijk zijn tweede soloalbum af.

Los van zijn drukke werkzaamheden met De Dijk heeft Van der Lubbe slechts sporadisch en haast incidenteel solomateriaal opgenomen, onder meer voor de Nederlandse bewerkingen van de Toy Story-films. Op ‘Simpel Verlangen’ bundelt hij liedjes die hij graag solo ten gehore bracht voor diverse gelegenheden.

Ongeveer de helft van het album bestaat uit bewerkingen van oude nummers van De Dijk. Van der Lubbe graaft soms diep in de discografie van zijn band en komt uit bij ‘Jij Bent’ (van het album ‘Nooit Genoeg’ uit 1991), ‘Stampvol Café’ (van ‘De Stand Van De Maan’ uit 1997) en ‘Nooit Meer Terug’ (van ‘Elke Dag Een Nieuwe Hoed’ uit 1985). Maar ook recenter werk van De Dijk wordt opnieuw onder handen genomen door de frontman. Zo wordt ‘Huil Maar Niet’ van het album ‘Door’ uit 2003 gereduceerd tot een klein lief liedje met gitaar een accordeon, terwijl ‘Mijn Liefjes Ogen’ van ‘Muzikanten Dansen Niet’ uit 2002 wordt omgebouwd tot een aandoenlijk countrynummer.

Idool Bob Dylan haalt tweemaal de plaat. Van der Lubbe zingt zijn vertaling van ‘To Make You Feel My Love'(een tekst die hij in 2009 schonk aan Van Dik Hout) en ‘A Hard Rain’s Gonna Fall’ wordt genoemd in ‘De Fanfare Van Honger En Dorst’, een populair Vlaams lied van Jan de Wilde uit 1991 (geschreven door Lieven Tavernier).

Het nooit eerder op plaat verschenen De Dijk-nummer ‘Zoek Je Ooit Iemand’ debuteert in een akoestische uitvoering dan eindelijk op cd. ‘Waarom Valt De Regen Niet Omhoog’, dat stilistisch aan Randy Newman refereert, behoort tot de betere liedjes op dit zeer geslaagde soloalbum van Huub van der Lubbe.

Na afloop gaat hij signeren!
Uiteraard vrij entree!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!