Organisatie Stadsfeest strikt top DJ uit Ibiza

Maandag 13 maart 2017

Door Redactie

Stadsfeest

Het Stadsfeest bij De Boschvijver krijgt een internationaal tintje. Na een uitverkochte eerste editie zal op zaterdag 18 maart vanaf 22 uur in De Boschvijver in Apeldoorn de tweede editie van Het Stadsfeest plaatsvinden. Naast stadsgenoot DJ Yves Eaux zal DJ Paul Darey komen draaien. Hij zal exclusief voor dit feest vanuit Ibiza worden ingevlogen. Met deze internationale DJ wil de organisatie Ibiza letterlijk een beetje naar Apeldoorn halen. Yves Eaux, die eigenlijk Yvo van Koppenhagen heet, vertelt hoe dat ze is gekomen.

Hoe kwam je zo bij Paul terecht?

,,Afgelopen zomer draaide ik zelf ook op Ibiza en daar hebben Paul en ik gezellig afgesproken. We waren toen nog volop in voorbereiding voor de eerste editie van Het Stadsfeest. Het is mijn taak om iedere keer gave DJ’s te boeken en omdat we in Apeldoorn daar nog relatief weinig van zien vergeleken met andere steden, leek het mij supergaaf om een van huis-deejays van de beruchte club Space te vragen. Deze legendarische club heeft de meeste awards gewonnen van alle clubs in de wereld. We laten Paul exclusief voor dit feest vanuit Ibiza invliegen.”

Wat waren de reacties op de eerste editie?

,,De reacties op het eerste feest waren echt zeer enthousiast. Het was niet voor niets uitverkocht. Beide dansvloeren stonden de hele avond vol. We hebben veel complimenten gekregen. En ook dat mensen zeiden ‘dit was on-Apeldoorns goed’. Nu beschouwen we dat als een compliment, maar eigenlijk is dat best wel gek. Hoezo on-Apeldoorns goed? Als ik voor mijzelf spreek, dit is hoe ik overal ter wereld zou draaien, dus ook hier in mijn eigen stad. Wij moeten eens af van dat negatieve en kleine denken. We wonen in een prachtige regio, waar mensen graag op vakantie komen. En ja, ook wij Apeldoorners hebben hier hele mooie horeca-locaties en weten donders goed hoe we een feest met klasse en internationale allure moeten organiseren. De mensen uit mijn achterban die niet in Apeldoorn wonen waren dolenthousiast over het feest. Opvallend genoeg vonden ze de ongedwongen en gezellige sfeer van de Apeldoorners. Misschien is dat nog wel het mooiste compliment.”

Hoe vaak willen jullie het Stadsfeest gaan houden?

,,Voorlopig denken we erover om twee keer per jaar Het Stadsfeest te organiseren. Het moet natuurlijk wel bijzonder blijven. Maar sowieso twee zalen met verschillende stijlen muziek en altijd een volwassen sfeer met iedere keer bijzondere gast-dj’s.”

Waarom is het belangrijk voor Apeldoorn om dit feest te hebben?

,,De overheid heeft ‘dance’ de officiële status van export-product gegeven. Dus naast bloemen, graan en gloeilampen staat Nederland hier bekend om. Nu wonen er in Apeldoorn ruim 160.000 mensen, en in de regio nog veel meer. Dan is het vreemd dat er bij ons nog maar zo weinig ‘volwassen’ dance-feesten zijn. Wij laten hiermee zien dat we er als stad ook toe doen. Apeldoorners houden echt wel van een feestje. Voor ons als organisatie is het motto; We organiseren het feest waar we zelf ook graag met vrienden naartoe zouden gaan.”

Is het hele feest straks in ‘Ibiza-style’? Hoe gaan bezoekers dat merken?

,,Het Stadsfeest heeft twee zalen. In de ene zaal draaien DJ Marco en Jazzper de beste dance-classics en is het supergezellig. In de andere zaal hangt een totaal andere sfeer. Daar waan je jezelf in een internationale superclub. Deze zou op Ibiza kunnen staan, maar net zo goed in Miami of Moskou. Als eerste zal Dansor draaien. Zij zette recentelijk nog Club Vertigo in Costa Rica op zijn kop, vervolgens zal ik het overnemen. Ik heb zelf jarenlang veel internationaal gedraaid en dat heeft mij als DJ dan ook echt gevormd. Paul zal vanaf 02.00 uur het stokje overnemen. Het is lastig onder woorden te brengen, het is meer een gevoel, maar verwacht een lekkere broeierige sound waarbij het lijkt alsof het hoogzomer is met zwoele temperaturen.”

Hou Apeldoorn Direct in de gaten, want volgende week kan je kaarten winnen voor het Stadsfeest!
Nu al een kaartje kopen? Check de website.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?