Otis Blues: hoe leuk kan een gelegenheidsbandje zijn?

Maandag 25 februari 2013

Door Redactie

Rob Feber

Otis Blues! Otis Blues! Otis Blues!

Hoe leuk kan een gelegenheidsbandje zijn? Het antwoord op de vraag kreeg men zondagmiddag 24 februari in Het Bluescafé te Apeldoorn.
‘Een gelegenheidsbandje’, zo noemde zanger Hans van Mastrigt het zelf, maar als je goed keek, zag je de voltallige band The Bottles: naast Hans stonden Martin van Delden (bas) en Lex Kemper (gitaar), vergezeld door toetsenist Wan Kemper en (nieuwe) drummer Marco Onstenk van The FoolZ.

‘Twee avondjes geoefend,’ ging Hans verder. Zo klonk het niet. Zeker niet. Natuurlijk, de beginnetjes waren af en toe wat rommelig en de eindjes soms ook, maar het spelplezier maakte alles goed. Want wát was het lekker!
Lex had ik de afgelopen jaren voornamelijk akoestisch zien spelen en het was een verademing om hem deze middag ouderwets goor elektrisch te horen scheuren. Zó hoort het, Lex! Meer van dit graag.
Wan bespeelde het Hammond en de Rhodes van het Bluescafé. Marco zat voortdurend te grijnzen op de drumkruk. Martin vroeg bij een volgend nummer: ‘Eh, hoe begon-ie ook weer?’ en de heren zongen het basloopje even voor. ‘O ja,’ wist Martin weer en hij zette het stuk genadeloos in. Saxofonist Arjan van El beklom spontaan het podium en toeterde een moppie mee. En Hans? Hij was bang dat hij zichzelf niet zou horen en zich zou overschreeuwen. Dat gebeurde niet; Hans was de vrolijke gastheer van drie fikse sets blues- en rockmuziek.

Het repertoire bestond uit materiaal van John Mayall, Eric Clapton, Steely Dan, Gary Moore, de SRV-man, wat Zappa en natuurlijk The Beatles, The Stones en The Beach Boys. Veel Bottleswerk dus en dat dan weer aangevuld met spul dat de heren in hun vroege jaren ook al speelden.

Kortom: een feest van herkenning, een feest voor iedere muziekliefhebber en een feest tout court.
Hoe leuk kan een gelegenheidsbandje zijn?

Otis Blues! Otis Blues! Otis Blues!


Apeldoorn, februari 2013

Foto’s: Rob Feber
Filmpjes: bazbo

Filmpjes:
01 Unchain My Heart
02 Love Of My Life
03 Honky Tonk Women
04 I’m Tired
05 Josie
06 (?)
07 Road Ladies
08 (?)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!