Overname grafische activiteiten Felua-groep

Donderdag 19 juni 2014

Door Redactie

© Fotor

Met ingang van medio juni 2014 neemt SMN Sneltransport Midden Nederland BV (SMN) de grafische en mailingactiviteiten van Felua-groep grotendeels over. Een deel van de huidige medewerkers gaat mee met het werk; zij worden vanuit Felua-groep gedetacheerd bij SMN. Felua-groep blijft zelf nog grafische opdrachten voor Gemeente Apeldoorn verzorgen.

De doelstelling van Felua-groep is ‘Mensen met afstand tot werk ontwikkelen en begeleiden naar een werkplek bij een reguliere werkgever in de regio’. Algemeen directeur Gerrie van Sunder: “We zijn als organisatie doorlopend op zoek naar kansen om medewerkers te plaatsen bij een regulier bedrijf. De overname door SMN van onze grafische werkzaamheden, inclusief medewerkers, past uitstekend in deze doelstelling. Het werk blijft voor de medewerkers grotendeels hetzelfde, maar de context verandert. Dat heeft ook positieve gevolgen voor hun zelfvertrouwen op de arbeidsmarkt.”

Aan de kwaliteit van de grafische producten verandert door de overname niets; het werk blijft grotendeels door dezelfde mensen gedaan worden. Daarmee blijft ook het maatschappelijk verantwoord karakter van het werk bestaan.

Tom Kes, directeur van SMN: “We bieden service op het gebied van post- en postbusbezorging, koeriersdiensten, frankeren, couverteren en mailingen. Daar kunnen we vanaf juni 2014 ook print- en grafische activiteiten aan toevoegen. In 2013 namen we al succesvol de postactiviteiten en postbezorgers van Felua-groep over. Toen bleek dat we echt op de medewerkers van Felua-groep kunnen bouwen. Door ook de grafische tak van Felua-groep over te nemen, kunnen we voortaan onze klanten bedienen vanaf grafisch ontwerp tot en met de bezorging op de deurmat.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?