Overval op bejaarde vrouw afgerond, vier aanhoudingen

Dinsdag 16 september 2014

Door Redactie

Peter Vroon

De politie heeft een onderzoek naar een overval op een bejaarde vrouw in Apeldoorn afgerond. De overval werd op zondagochtend 1 juni gepleegd en in de afgelopen periode zijn vier tieners uit Gouda aangehouden.

De vrouw lag op de bewuste ochtend in haar woning aan het Burgemeester Des Tombeplein te slapen. Zij werd rond 06.00 uur geconfronteerd met een man in haar slaapkamer, die haar bedreigde. Ondertussen doorzocht een andere verdachte haar woning. De mannen zijn er met diverse spullen vandoor gegaan.

Vier aanhoudingen

De politie heeft direct een onderzoek, waaronder een sporen- en buurtonderzoek, ingesteld. Tijdens dit onderzoek kreeg de politie zicht op de verdachten. De eerste, een 18-jarige verdachte uit Gouda werd op 8 juli aangehouden en daarop volgend werden twee tieners van 16 en 17 jaar aangehouden. De laatste, een 14-jarige jongen, werd op maandag 15 september aangehouden.

Voorlopige hechtenis

Alle uit Gouda afkomstige verdachten zijn verhoord en zitten nog in voorlopige hechtenis. Het slachtoffer wordt zo spoedig mogelijk op de hoogste gesteld van de laatste ontwikkelingen. Het team is nu bezig met het afronden van het proces-verbaal om dit aan de officier van justitie aan te leveren.

Bron: Politie.nl | Laatste update: 16-09-2014 | 10:14

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?