Paleis het Loo ontvangt flink geldbedrag van BankGiro Loterij

Donderdag 13 februari 2020

Door Redactie

Roy Beusker Fotografie

Groot feest voor vijf Gelderse musea, waaronder Paleis het Loo. Zij ontvangen ieder een schenking van de BankGiro Loterij. Dat maakte de cultuurloterij bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar een recordbedrag van 84,3 miljoen euro naar cultuur in Nederland. Het bedrag wordt verdeeld onder 77 culturele organisaties in heel Nederland. De BankGiro Loterij werft fondsen om cultuur en cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor iedereen.

Paleis Het Loo ontvangt een extra bijdrage van maar liefst 1,2 miljoen euro voor de tentoonstelling ‘Het Geheim van Oranje’ in het volledig gerenoveerde museum. Het Nederlands Openluchtmuseum ontvangt naast de vaste bijdrage, een cheque van 750.000 euro voor ‘MakersLab’, waar traditionele ambachten levend en volop in ontwikkeling blijven.

De overige gelukkige vier Gelderse musea zijn vaste cultureel partner van de BankGiro Loterij en ontvangen jaarlijks een bijdrage. Paleis Het Loo (Apeldoorn) ontvangt naast de extra schenking van 1,2 miljoen euro een bedrag van 956.522 euro en het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem ontvangt naast de schenking voor het ‘MakersLab’ een bijdrage van 910.279 euro. Het Kröller-Müller Museum ontvangt een totaalbedrag van ruim 1 miljoen euro en Museum Arnhem kan rekenen op een bijdrage van 200.000 euro.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!