Help de bevolking van Oekraïne

Plank, klik en stuur op!

Vrijdag 17 juni 2011

Door Randy Gasper

Wie zegt dat mensen door het internet niks meer leuks doen op straat, heeft het mis. Niets is zo populair op social media sites Facebook en Twitter als het planken, oftewel planking. En hoewel je de foto’s op het internet zet, heb je toch ook andere dingen nodig dan computers om deze sport te kunnen doen.

Planking is simpelweg languit liggen als een plank met de armen gestrekt naast het lichaam en je neus liefst nog zo kort mogelijk op het object gedrukt, waarop je plankt. Let op: altijd met je gezicht naar beneden dus. Vervolgens maak je die fameuze foto en deel je die met de rest van de wereld (lees: je online vrienden) via het internet.

Planking is een sport, want zomaar even gestrekt liggen, vergt veel van je buikspieren. Maar het kan. Dat het een gevaarlijke sport kán zijn blijkt als je op een richel gaat liggen van een balkon op de 7e etage. Eenmaal uit balans is de diepte diep. Aldus de Australiër die dit NIET meer kan navertellen. Wij wel! Wie het doet, moet het doen met enig realisme, zelfspot en natuurlijk altijd met het idee dat het maar een grap moet zijn.

Dat het in Apeldoorn kan bewijzen o.a. deze mensen op de foto, al is dit niet de beste planking ooit gedaan. Wie volgt? Stuur je foto’s in naar de redactie van Apeldoorn Direct: info@apeldoorndirect.nl

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?