PlusOV neemt deur-tot-deurvervoer over

Woensdag 21 december 2016

Door Eindredactie

PlusOV neemt per 1 januari 2017 het regiotaxivervoer over in de regio stedendriehoek. Vanaf dat moment regelt deze vervoerscentrale het vervoer voor inwoners die door een beperking niet met het gewone openbaar vervoer kunnen reizen. De kwaliteit van het vervoer in de negen gemeenten blijft zoals de reizigers dat gewend zijn.

PlusOV plant de ritten vanaf 1 januari 2017 en geeft reisadviezen aan inwoners. Directeur Andreas Noordam: ,,In augustus zijn we gestart met het leerlingenvervoer in Apeldoorn. Daar hebben we veel van geleerd en onze organisatie is goed voorbereid op de overname van het regiotaxivervoer.”

Nieuwe PlusOV-vervoerspas
Op dit moment verwerkt PlusOV gegevens van de huidige pashouders van het regiotaxivervoer. In december ontvangen reizigers hun PlusOV-vervoerspas en informatie over hoe reizen met PlusOV werkt. Vanaf dan kunnen zij bij PlusOV hun ritten voor het nieuwe jaar reserveren.

Wat is PlusOV?
PlusOV is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Een samenwerking om vervoer mogelijk te maken voor inwoners die door een beperking niet met het gewone openbaar vervoer kunnen reizen. Ruim 15.000 inwoners zullen in het nieuwe jaar gebruik maken van dit vervoer. Meer informatie over PlusOV is te vinden op www.plusov.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!