Politie onderzoekt woningoverval

Maandag 29 september 2014

Door Redactie

© Joke de Wolde

Zondagavond 28 september werd de politie rond 22.50 uur gebeld over een woningoverval die plaatsgevonden zou hebben aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Apeldoorn. Twee onbekende mannen bleken er met de auto en tv van de bewoner vandoor te zijn gegaan.

De bewoner verklaarde dat de mannen zich rond 21 uur bij zijn woning hadden gemeld. De deur werd geopend door een vrouw die ook in de woning was, waarna de overvallers binnendrongen en geld eisten. De vrouw bleef ongedeerd. Beide overvallers hadden een voorwerp in hun handen waarmee de bewoner werd bedreigd. De overvallers zouden zo’n drie kwartier in de woning zijn geweest en namen uiteindelijk de tv en de autosleutels van de bewoner mee. Ook de bewoner bleef ongedeerd.

De politie startte direct na de melding een onderzoek en verspreidde via twitter het kenteken van de gestolen auto. Dankzij een tip die binnenkwam na verspreiding van deze tweet is de auto kort na middernacht opgespoord in de Maten. De personen die in de auto zaten, een 27-jarige man uit Eerbeek en een vrouw, zijn aangehouden. De vrouw bleek niets met het voorval te maken te hebben en is maandag in de loop van de dag heengezonden. De politie onderzoekt nog wie de tweede man was die bij de overval betrokken was.

De 27-jarige man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De gestolen auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek.

 

Tips gezocht
Ook is de politie nog steeds op zoek naar tips. Als er mensen zijn die iets gezien hebben of meer weten, hoort de politie het graag via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 29-09-2014 | 17:15

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!