Première door jongeren gemaakte film ‘woOrden en daden

Vrijdag 10 januari 2014

Door Agenda

www.markantapeldoorn.nl

Op woensdag 15 januari 2014 gaat de film ‘woOrden en daden’ in première in jongerencentrum ‘7312’. Zes kinderen uit Orden hebben deze film gemaakt. Gewapend met een camera zijn ze Apeldoorn in gegaan om mensen te interviewen over hun ervaringen met de wijk. Ook hebben de kinderen ontmoetingsplekken in de buurt gefilmd. De docu-film laat een realistisch en optimistisch beeld zien van Orden. Het jongerencentrum aan de Morinistraat 6 is deze dag geopend van 15.00 tot 18.00 uur.

Het bijzondere aan dit project is dat de kinderen de invulling van dit project zelf mochten bepalen. Een film was volgens hen een goed middel om de wijk op een leuke manier op de kaart te zetten. Ze vonden dat belangrijk omdat ze trots zijn op hun wijk, maar soms negatieve dingen horen. “Ik heb vriendinnetjes die niet in Orden wonen. Die mogen vaak niet bij mij komen spelen van hun ouders. Ze denken dat het hier onveilig is. Dat vind ik heel jammer, mensen weten niet hoeveel leuke dingen hier te doen zijn! Door deze film kunnen zij de andere kant van Orden zien”, zegt Dilara Kaya, een van de makers van de film.

In de film komen verschillende mensen uit de wijk aan het woord: jongeren, buurtbewoners, ondernemers, welzijnswerkers en de makers zelf. Ook mensen die in andere wijken in Apeldoorn wonen zijn door de kinderen geïnterviewd. De première is bedoeld voor alle inwoners van Apeldoorn.

Dit project is een initiatief van Markant, Centrum voor Kunsteducatie en welzijnsorganisatie Wisselwerk en valt onder Brede School Orden. Het project is medegefinancierd door gemeente Apeldoorn vanuit de regeling YOUNG055 (Premie op Actie Jeugd).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!