Rabobank Apeldoorn en Omgeving: samen bereik je meer dan alleen

Donderdag 28 juni 2012

Door Rabobank Apeldoorn e.o.

Rabobank Apeldoorn e.o.

Voor een nieuwe serie “Apeldoorns Trots!” bezocht Randy Gasper Rabobank Apeldoorn en Omgeving. Om een goede profielschets te maken van deze coöperatie die opereert vanuit een lokaal karakter, ging hij in gesprek met Lydia Gerrits-De Jonge. Op een inspirerende manier vertelt ze me over de bank.

“Samen bereik je meer dan alleen. Dat is het gedachtegoed van een coöperatie, het fundamentele gedachtegoed waarop Rabobank Apeldoorn en Omgeving al meer dan een eeuw kan bouwen.

Bij Rabobank Apeldoorn en Omgeving werken bijna 300 medewerkers in het werkgebied Apeldoorn, Uddel, Beekbergen, Hoenderloo, Loenen en Eerbeek. De Rabobank heeft een moderne ondernemingsvorm; Er zijn geen aandeelhouders, maar leden. Dat betekent dat we samen met onze klanten het hart van de coöperatie vormen. ”

Rabobank Apeldoorn en Omgeving heeft als coöperatie ongeveer 20.000 leden. Vanuit deze 20.000 leden is een vertegenwoordiging gekozen in de vorm van een ledenraad. Veertig zeer betrokken leden (verspreid binnen het werkgebied) vormen deze raad. Naast een aantal  officiële bevoegdheden, is de raad het klankbord voor onze organisatie  en adviseur richting de directie. Op deze manier is de bank zeer betrokken binnen haar werkgebied en weet zij wat er speelt. “Weet je dat ik daar zo in geloof!” zegt Lydia vol overtuiging.

Vol passie praat ze verder: “Samenwerking is de kracht van onze coöperatie en dat is mogelijk op alle niveaus: particulier,  bedrijfsmatig, maar ook sociaal maatschappelijk. Wij zijn betrokken bij Apeldoorn en de Apeldoorners. We zijn immers groot geworden door lokale krachten te bundelen, door dingen op te zetten met en voor de samenleving, door iets voor een ander te doen. Betrokken en dichtbij. Wij steunen daarom graag lokale initiatieven en dat doen we volgens de 5M’s:

  • Munten: de bank stelt geld beschikbaar d.m.v. het coöperatiefonds, donaties en sponsoring.
  • Mensen: met ongeveer 300 werknemers stelt Rabobank Apeldoorn en Omgeving kennis, kunde en handen beschikbaar om mooie initiatieven te ontplooien met Apeldoorners.
  • Media: Rabobank Apeldoorn en Omgeving kan contacten, magazines en de website inzetten om meer aandacht te geven aan bijzondere Apeldoornse initiatieven.
  • Middelen: Rabobank Apeldoorn en Omgeving kan faciliteren.
  • Massa: Rabobank Apeldoorn en Omgeving is bijna overal aanwezig. Dat zorgt voor een goed netwerk, goede relaties en connecties. Rabobank Apeldoorn en Omgeving kan op die manier helpen om mensen met elkaar in gesprek te brengen, zodat ze elkaar verder kunnen helpen.

Samen bereik je meer dan alleen, dat is écht waar! Samen met particulieren, samen met bedrijven, samen met Rabobank Apeldoorn en Omgeving.”

Aan het einde van het gesprek vroeg Lydia mij of ik nu denk dat Rabobank Apeldoorn en Omgeving echt een bank is voor de Apeldoorners. Ik heb in ieder geval genoeg inspiratie om een goed profiel neer te zetten van Rabobank Apeldoorn en Omgeving.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!