Real-X bedreigd in haar bestaan

Dinsdag 2 oktober 2018

Door Redactie

Gerard Oltmans

Na een jaar van wachten en onzekerheid ontving Real-X het bericht van burgemeester en wethouders van de Gemeente Apeldoorn dat de bezuiniging op hun subsidie alsnog doorgaat. Als de gemeenteraad hiermee instemt is dat een reële bedreiging voor het voortbestaan van Real-X. Dit ondanks de gedane beloften om Real-X  niet te laten omvallen.

Real-X zal alles in het werk stellen om dit te voorkomen en B&W te overtuigen dat Real-X open moet blijven. Ze maken zich op voor een massaal protest tegen dit besluit van B&W.

Komende donderdagavond 4 oktober om 20:00 uur verzamelen ze zich in het gemeentehuis op het Marktplein in Apeldoorn om te protesteren. Om 21:15 hebben ze inspreektijd tijdens de hoorzitting in de grote zaal. Ze roepen iedereen op zich aan te sluiten. „Hou er rekening mee dat het laat kan worden, maar blijf wel! Neem banners en skateboards mee. We rekenen op jullie!”

Teken de petitie

Je kunt hun steunen door de petitie te ondertekenen die ze donderdag gaan aanbieden aan de raad: https://realxmoetblijven.petities.nl/

Lees ook het vraaggesprek dat afgelopen zaterdag 29 september op Apeldoorn Direct is verschenen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Sport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!