Recordaantal bezoekers Gigant 2015

Zondag 24 januari 2016

Door Redactie

René Mathon

Gigant heeft in 2015 een recordaantal bezoekers behaald. De magische grens van 70.000 bezoekers is overschreden: de teller eindigde op 71.326, in 2014 was dit 62.541, laat een woordvoerder weten. ,,Afgelopen jaren heeft Gigant zich nadrukkelijker verbonden met de stad. Er zijn grote inspanningen verricht om de inbedding in de regio te versterken en het lokale publiek nog beter te bedienen, waarbij er vooral verbinding is gezocht en gevonden. Er zijn vorig jaar meer activiteiten georganiseerd met minder geld, wat heeft geleid tot meer bezoekers én een hogere omzet. Helaas heeft het niet gezorgd voor de beoogde financiële stabiliteit.

De films Publieke werken, Still Alice, 45 Years en La Famille Belier werden door 7.500 mensen gezien. Het publiek bezocht enthousiast de Boek & Film avonden, Movies that Matter en Filmkrant Live. Op zondagochtenden troffen filmliefhebbers elkaar voor een ontbijt+film en regelmatig was er de mogelijkheid om in Gigant te dineren alvorens een film te bekijken.

Er waren uitverkochte zalen bij concerten zoals die van Bo Saris in Gigant en De Staat in de Zwitsalfabriek. Ook de evenementen hebben een vlucht genomen in bezoek, met uitverkochte edities van Deciliters en 90’s NOW. Muzikanten en liefhebbers kwamen regelmatig samen op de maandelijkse muzikantencafés van Poppunt en de muziekcafés op zondagmiddag. Hoogtepunten waren Afterslag, met nationaal en internationaal upcoming talent, en de zomerzondagen van de StadsOase, waar het Cultuurplein in het Cultuurkwartier werd omgetoverd tot een relaxed festivalterrein voor jong en oud.

In 2016 gaat Gigant verder op het ingeslagen pad met nog meer filmpremières, de Filmnacht in maart – met o.a. de film Demolition – en regelmatig op zondagochtend Film+Ontbijt. Gigant zal blijven werken aan het vergroten en verbreden van haar publiek met een vers en actueel filmaanbod. Het popprogramma zal zich onverminderd focussen op stad en regio. Waarbij nationale succesnummers zoals Memphis Maniacs, internationale grootheden als The Posies en lokale helden als The Steel Breeze elkaar afwisselen en de popzaal zullen vullen. In het verlengde van de succesvolle house- en techno avonden Deciliters en Offline, worden ook komend jaar in samenwerking met jonge en creatieve plaatsgenoten nieuwe danceconcepten ontwikkeld. Gigant heeft daarbij de uitgesproken ambitie om dit jaar haar rol in talentontwikkeling te versterken en actief mee te bouwen aan een sterkere popscene in de stad.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!