Reizend kindertheater van Orpheus trekt langs Apeldoornse parken

Woensdag 10 augustus 2022

Door Redactie

De KinderKaravaan

Gratis voorstellingen in de laatste week van de zomervakantie In de laatste week van de zomervakantie reist de KinderKaravaan van Theater Orpheus met de voorstelling Buurman ondersteboven langs de parken van Apeldoorn. Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus trakteert het theater twee keer per dag alle kinderen van 4 tot 12 jaar op de voorstelling Buurman ondersteboven.
Wat als boven onder is en wat recht was ineens krom is? Hoe ziet de wereld er van ondersteboven uit en kunnen we daarin dan nog wel onze weg vinden? De buren overkomen onverwachte ondersteboven kettingreacties die de zwaartekracht om zeep helpen en ons voorstellingsvermogen op de proef stellen. Samen met de kinderen proberen zij alles weer normaal te laten zijn. Zal het hun lukken? Of heeft het sowieso niet ook zijn charme om de dingen van een andere kant te zien?

Marij Wools, programma coördinator Theater van de Stad & Educatie, vertelt trots: “Als theater hebben wij als missie om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Met de KinderKaravaan brengen we kindertheater voor heel Apeldoorn naar de wijken. Zo geniet iedereen in de eigen omgeving van theater, ook kinderen die misschien normaal niet zo snel in Orpheus komen. Buurman ondersteboven is voor alle toeschouwers een uitnodiging om te spelen met creativiteit. Een voorstelling met slapstick, live muziek en vette achterstevoren dansen. ”

Programma en meer informatie

  • Maandag 15 augustus in het Matenpark – bij de beelden van Ezels, net over het
    bruggetje voorbij de kinderboerderij
  • Dinsdag 16 augustus in het Zuiderpark – achter Dok Zuid
  • Woensdag 17 augustus in Berg & Bos – bij de Speelweide
  • Donderdag 18 augustus in het Mheenpark – naast de grote speeltuin, achter de Mheenhal
  • Vrijdag 19 augustus in het Park Zuidbroek – naast de voetbalcourt

De voorstellingen starten om 13.00 uur en 15.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.orpheus.nl/kinderkaravaan.

Theater van de Stad

De KinderKaravaan is onderdeel van het Orpheus programma Theater van de Stad. Onder  deze noemer organiseert Orpheus gedurende het jaar voorstellingen en activiteiten buiten de reguliere programmering om. Deze voorstellingen zijn bijvoorbeeld bedoeld om mensen die normaal niet naar het theater (kunnen) gaan kennis te laten maken met theater. Op www.orpheus.nl/theatervandestad vertellen vijf deelnemers van Theater van de Stad activiteiten hun verhaal en is meer informatie te vinden over deze bijzondere projecten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!