Renovatieproject stagneert door dreigend faillissement Vestia

Maandag 2 juli 2012

Door Redactie

Google Maps

De woningcorporatie Vestia moet noodgedwongen meer dan 4.500 projecten schrappen m.b.t. nieuwbouw en renovatie. Voor Apeldoorn heeft dat consequentie voor de renovatiewerkzaamheden aan het appartementencomplex gelegen in de Rustenburgstraat. Deze stonden weliswaar gepland voor 2014, maar Vestia lijkt genoodzaakt zijn handen hier vanaf te moeten trekken.

Vestia zit diep in de financiële problemen door de aanschaf van derivaten, die de woningstichting moesten verzekeren tegen rentestijgingen. Toen de rente daalde in plaats van te stijgen, ging het mis met het bedrijf. Financieel directeur Marcel de V. werd opgepakt door Justitie. Hij zou miljoenen hebben ontvangen door de aankoop van de derivaten.

De schade voor Apeldoorn lijkt gelukkig mee te vallen. Vooral oude stadswijken in Den Haag en Rotterdam worden daardoor getroffen. In totaal wordt voor 1,1 miljard euro aan projecten geschrapt. Dat blijkt uit een overzicht van Vestia dat door minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?