Help de bevolking van Oekraïne

Rijk Apeldoorn mag Afrika niet in de steek laten

Dinsdag 2 december 2014

Door christenunie apeldoorn

© Wikimedia Commons

Met de huidige media is de wereld heel klein. Zit je het ene moment op Twitter in de rats over de ouderenzorg en de veranderingen, op het andere moment is er dan eindelijk een landelijke actie om Ebola te helpen bestrijden met mensen en materialen.

Afgelopen vrijdag was de landelijke actie tegen Ebola, maar de opbrengst en de aandacht vielen erg tegen. Zelf zaten we TV te kijken toen er na elven gesmeekt werd om te geven. Het leek erop dat er meer mensen op de valreep in de telefoon klommen, want een antwoordapparaat stelde voor ons op een rustiger moment terug te bellen. Dat gebeurde vandaag, dus hopelijk gaat de teller van de actie wat verder omhoog. Net lees ik in Trouw een verklaring, waarom het met deze humanitaire ramp maar niet lukt om de media te mobiliseren.

Eigenlijk moeten we ons diep schamen. Maar niet omdat de vorm van de landelijke actie niet werkte. Ziekten, en vooral besmettelijke ziekten, zoals eerder ook in het journaal getoond met op ruimingen gelijkende begrafenissen. De beelden hiervan zijn schokkend. De angst, misschien afkeer, die dit oproept helpen niet om in beweging te komen. Terwijl dat wel nodig is. Het doel van de hulpactie, de mensen die door deze ernstige ziekte getroffen zijn te helpen, samen aan de slag te gaan om Ebola te behandelen, is lovenswaardig.

We kunnen wegkijken, we hoeven niet alles te zien, maar ook onze hulp is hard nodig, dus vandaar mijn oproep:

Doneer als u het nog niet gedaan heeft aan SHO giro555 of anders aan ArtsenZonderGrenzen of één van de andere hulporganisaties die ter plekke hun moeilijke werk uitvoeren.

Jeannet Huizing, fractievertegenwoordiger ChristenUnie

Heb jij geld gedoneerd voor Ebola?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?