Help de bevolking van Oekraïne

#RITW a kids view

Dinsdag 25 oktober 2011

Door Ingrid

Een stukje schrijven over Roots in the Woods, het familie herfstevenement in Apeldoorn, georganiseerd door volwassenen voor kinderen. Maar wat vind een kind er eigenlijk van? Dat kon ik mooi ontdekken door #RITW samen en door de ogen van mijn neefje van 6 te beleven.

Erg aantrekkelijk die knopenschommels maar toch niet fijn voor zijn billetjes. Na de touwbruggetjes hing er ook een gewone schommel waar hij op kon staan en erg hard ging! Deze schommel verbreedde ook zijn perspectief, hij vond het net een pretpark met ‘hé, wat veel eikels op de grond.’ En: ‘hoe hebben ze alles zo hoog in de boom gekregen?’ Wat hij eigenlijk wilde was ook zo hoog in de boom via en over een touw.

Rondom een kampvuur stonden kunstwerken. ‘Wat een domme bomen, zeg.’ Twee theaters trokken zijn aandacht: bij de eerste spraken twee mannen een rare taal, gingen zich verkleden en: ‘Hé, je zag zo zijn onderboek, haha’. Als ballerina’s deden ze kunstjes. Het tweede theater was interessant omdat de deuren net dicht gingen. Het bleek een verrassend leuke show voor volwassenen. Naast vuur trokken twee verklede mensen die toch echt op elektriciteit liepen (gezien hun opwindschroeven in hun rug) zijn aandacht, totdat ze gedag zwaaiden: het was vijf uur geweest.

Organisatie: Dank jullie wel, mijn neefje en ik hebben samen een geweldige dag gehad, volgend jaar weer. Mijn neefje is dan 7 en mag dan ook via een touw tot hoog in de boom over een touw naar een andere boom.

Foto’s: Menno Mulder

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?