Roel Welsing nieuwe directeur Apenheul

Woensdag 1 maart 2017

Door Redactie

Apenheul

Apenheul heeft een nieuwe algemeen directeur. Vanaf 15 maart is Roel Welsing (47) verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van het apenpark in Apeldoorn. Hij volgt hiermee voormalig algemeen directeur Coen de Ruiter op, die per 1 januari zijn functie na 7,5 jaar neerlegde.

Roel Welsing woont in Driebergen en werkte vóór zijn nieuwe aanstelling bij Triodos Bank, één van de duurzaamste banken ter wereld. Hij was lid van het managementteam en zorgde als hoofd marketing onder andere voor meer naamsbekendheid en een groeiend aantal klanten. Duurzaam ondernemen, één van de belangrijkste pijlers van Apenheul, is voor hem dus niet nieuw. In 2015 bracht hij zelfs een eigen boek uit waarin hij andere ondernemers inspireert maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

,,Na 12,5 jaar voor Triodos Bank te hebben gewerkt, was het tijd voor een nieuwe stap”, zegt Roel Welsing. ,,In mijn werk wil ik graag een zinnige bijdrage leveren aan de maatschappij. Dat ik dit kan doen bij een organisatie als Apenheul, die niet alleen in Nederland maar zelfs wereldwijd een steentje bijdraagt, is voor mij een fantastische kans. Ik heb er veel zin in om dit prachtige park verder te ontwikkelen.”

Apenheul is blij dat het de Raad van Toezicht gelukt is om binnen enkele maanden een nieuwe directeur aan te stellen. Olaf Prinsen, voorzitter Raad van Toezicht: ,,Roel Welsing brengt naast relevante kennis en ervaring ook een breed netwerk in de duurzame sector met zich mee. Dit past goed bij de plannen die er zijn om het park en de impact van Apenheul verder te ontwikkelen.” Zo wil Apenheul het onderwerp natuurbehoud nog meer op de kaart zetten en werken aan betere bezoekersspreiding en klantbeleving. Bovendien zal de zakelijke markt verder worden ontwikkeld. Olaf Prinsen: ,,Roel Welsing heeft met veel van deze aspecten ervaring en dat biedt een goed uitgangspunt voor de verdere succesvolle ontwikkeling van Apenheul.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Apenheul

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!