Ruim 200 evenementen op de zomeragenda Apeldoorn

Dinsdag 17 april 2018

Door Redactie

Peter Vroon

Met ruim 200 evenementen op de zomerkalender 2018 is er voor ieder wat wils in Apeldoorn. Bij het samenstellen van de kalender is zoveel mogelijk rekening gehouden met een evenwichtige kalender in tijd, doelgroep en soort. Daarnaast is met organisatoren meer afstemming bereikt om een goed doorlopend toeristisch zomerprogramma te ontwikkelen.

 Vaste waarden

Op de agenda staan een aantal aansprekende en jaarlijks terugkerende publiekstrekkers, waaronder Het Drakenbootfestival, Koningsdag, De Kanaalconcerten, het Concours  d’Élégance, het Openlucht Filmfestival, de Cantharel Internationale Vierdaagse en het Stoomtreinfestival. Het programma wordt ondersteund door vele evenementen met een toeristisch/recreatieve samenhang, waaronder Lumido, Theater op ‘t Zand, de NJO Muziekzomer, Royal Polo en de vele zomermarkten en braderieën in Apeldoorn en de omliggende dorpen.

Er is in het programma veel aandacht voor gezinsvriendelijke evenementen, waaronder het Zeepkistenracefestival, de Prinsessendagen, het Streetartfestival en Theater op ‘t Zand.  

Nieuwe evenementen

Nieuw op de kalender voor 2018 zijn een aantal sportevenementen, waaronder het World Team Cup Wheelchair Tennis, het NK Mountainbike en het EK Beachvolleybal op het Marktplein in Apeldoorn. Tevens vinden in de tuinen van Paleis Het Loo diverse nieuwe activiteiten plaats, waaronder een Brocante Markt tijdens Pinksteren. 

Culinaire Festivals

Gedurende de hele zomer zijn er in Apeldoorn verschillende culinaire evenementen. Tijdens het pinksterweekend vindt het Keuken Karavaan Festival plaats op het Zwitsal. Het Beekpark wordt begin juni één groot openlucht pop-up restaurant met foodfestival Lepeltje Lepeltje. Proeven kun je ook tijdens het Internationale Bierfestival dat op de eerste (koop)zondag van september in nieuwe vorm terugkeert op het Marktplein.

 Muziekevenementen

De horeca heeft de handen ineengeslagen en presenteert diverse evenementen, waaronder Prinsennacht en de Nacht van Apeldoorn (laatste vrijdag van mei). Op de kalender van 2017 staan veel vaste muziekwaarden, waaronder Drakenboot in Concert, de Kanaalconcerten, De Popronde, Radio NL Zomertoer, de NJO Muziekzomer en de Zondagmiddagconcerten in het Oranjepark. Tevens vinden er 2 dancefestivals plaats; Intercity op Prinsennacht (26 april) op het Stationsplein en Liberazione op Bevrijdingsdag op het Zwitsal.

Culturele evenementen

Cultuurliefhebbers komen deze zomer eveneens volop aan hun trekken met Cultuur bij je Buur (de 5de editie is net achter de rug)   , De Culturele Pleinmarkt, Worldproef Indonesië, Theaterstraat Ugchelen en de Open Monumentendagen.

Meer informatie

Op uitinapeldoorn.nl is het actuele overzicht van alle evenementen in Apeldoorn te vinden. De zomerevenementenkalender wordt vanaf medio april verspreid in de toeristische sector, horeca, winkels en culturele instellingen. Daarnaast wordt de kalender op diverse evenementen en festivals in en om Apeldoorn uitgedeeld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn Horeca

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!