September tuinmaand op Paleis het Loo: een tuin om op te eten

Woensdag 16 augustus 2017

Door Redactie

Hesmerg

Museum Paleis Het Loo staat de hele maand september (1 t/m 30 september 2017) weer in het teken van de Tuinmaand. Met het thema ‘Een tuin om op te eten!’ zijn de paleistuinen het groene toneel voor originele activiteiten, met elke dag een toepasselijk programma-aanbod. Het is dit jaar voor het eerst mogelijk met de tuinconservator of tuinbaas een bezoek te brengen aan de Floriskas en de eigen kwekerij van Paleis Het Loo. Ook kan een kijkje worden genomen in de Bloemenkamer waar de Tuindienst wekelijks verse boeketten maakt voor het paleis.

Altijd al willen weten welke techniek er achter de fonteinen schuilgaat? Alles hierover kom je te weten in de Pompenkelder. Een koninklijke uitzicht over de paleistuinen krijgt de bezoeker vanaf het paleisdak en de tuinrondleidingen staan de hele maand in het teken van het smakelijke thema ‘Een tuin om op te eten!’. In de Koninginnetuin wordt een groente- en kruidentuin aangelegd en er is een proeverij met confituren uit de exclusieve productlijn van Paleis Het Loo.

Voor bezoek aan het dak of de rondleiding naar de kas en kwekerij geldt een toeslag van € 1,- p.p. Deelname aan de overige activiteiten is gratis met een geldig entreebewijs voor het museum.

Bekijk paleishetloo.nl/tuinmaand voor het programma per dag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Paleis Het Loo

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!