Simon van der Weerd creëert ‘Graagmuur’ voor Apeldoornse Liefdesmars

Woensdag 22 mei 2019

Door Marieke Nuijten

Kunstenaar Simon van der Weerd zal zijn kunsten ‘uitlenen’ aan de organisatie van de Liefdesmars. De Liefdesmars is een Apeldoorns wandeling waarbij deelnemers zich komende zondag, 26 mei, inzetten tegen alle negativiteit. De organisatie achter de mars heeft een paar items op de ‘wishlist’ staan. Daarvan is de zogenaamde ‘Graagmuur’ er één.

De ‘Graagmuur’ is een tegenhanger van de ‘Klaagmuur’ en roept alle bezoekers van de Liefdesmars op een positieve kreet of wens achter te laten voordat de 3 kilometer lange wandeling van start gaat. Om de drempel voor de bezoeker iets lager te maken zal kunstenaar Simon van der Weerd vast een voorzetje geven. Hij zal de ‘Graagmuur’ (deels) voorzien van wat inspirerende motivators. Hierbij kan je denken aan een beeltenis of quote van Gandhi. Vervolgens kan de bezoeker van de mars zijn creativiteit de vrije loop geven.

De 3 borden die samen de ‘Graagmuur’ zullen vormen zijn uitgeleend door het onlangs gehouden TedEx-event. De borden zullen klaar staan voor de start van de Liefdesmars op het Apeldoornse Marktplein, ter hoogte van de opblaasbare aap Baboe, die overigens al ruim een week weg is voor onderhoud. Wanneer de kick-off van de Liefdesmars omstreeks de klok van 13.00 uur is afgerond en de wandelaars aan de mars zijn begonnen richting de sportvelden van handbalvereniging Achilles, zal de ‘Graagmuur’ een andere locatie moeten krijgen.

Exposeren

Hoe mooi ze ook versierd zullen worden, op het Marktplein is er geen ruimte voor permanente plaatsing van de borden. De organisatie van de Liefdesmars is zoekende naar een geschikte locatie waar de borden (allen circa 1.5 x 2.5 á 3 meter) na de kick-off een tweede liefdevolle plek kunnen krijgen. Het zou zonde zijn de ‘Graagmuur’ niet elders tentoon te kunnen stellen. Een horecagelegenheid, winkel of museum zou volgens de organisatie zeer passend zijn. Maar ook andere ideeën zijn welkom! Het betreft een leenperiode van 1 á 2 weken, waarna de borden weer ‘return to sender’ zullen gaan.

Kan jij de Liefdesmars ‘Graagmuur’ een tijdelijke expo locatie geven? Neem dan even contact op met de organisatie via liefdesmars@gmail.com of bel met initiatiefneemster Amanda Kraal: 06-20068535.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Dans Evenementen Apeldoorn Festival Hoofdstraat Apeldoorn Horeca Kunst Marktplein Apeldoorn Museum Muziek Natuur Oranjepark Apeldoorn Tentoonstelling Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!