Sinterklaasintocht Apeldoorn in zicht

Dinsdag 7 november 2023

Door Tristan Zandstra

Er wordt hard op de deur geklopt en dat kan maar één ding betekenen. Sinterklaas staat voor de deur. Zaterdag 18 november komt de Sint aan in Apeldoorn. Het Oranjepark zal tijdelijk veranderen in het “Pepernoten Park”. Vanaf 10.00 is het park open voor bezoek. Geen zorgen als je door je wekker heen slaapt, de Sint en de Pieten zijn tot 12.00 uur in het park te zien. 

Activiteiten

Van 10.00 tot 12.00 zijn er verschillende activiteiten in het park. Zo kunnen kinderen meedoen met pietengym, genieten van (muziek) optredens en meer.

Ook zal er op zaterdag en zondag een pepernoten wandeling georganiseerd worden door de Apeldoornse Wandelvereniging De Trekvogels. Tijdens de wandeling kan je Sinterklaas en zijn Pieten tegenkomen die staan te popelen om snoepgoed uit te delen.

Vrijwilligers 

Er worden nog vrijwilligers gezocht die willen helpen met het voorbereiden op vrijdag 17 november en mee willen helpen op zaterdag met de intocht zelf. Denk hierbij aan taken zoals het klaarzetten van spullen, de sint en zijn pieten begeleiden en zakken met pepernoten vullen. Ook voor de social media worden vrijwilligers gezocht.

Ga voor meer informatie naar de website van Sint in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!