Spetterende start jubileum festival Bluescafé

Zaterdag 5 januari 2019

Door Peter Vroon

In een bomvol Bluescafé startte gisteravond, 4 januari het 3-daagse Blues festival ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Bluescafé van Jan Kerseboom aan de Nieuwstraat nummer 74a. Peter Vroon, vrijwilliger van het eerste uur en hoffotograaf van het Bluescafé opende de eerste avond met lovende woorden aan het adres van Jan Kerseboom en een terugblik op de afgelopen 25 jaar. Vele bands hebben het podium bevolkt, bekend en onbekend, jong en oud uit binnen- en buitenland. Alles bij elkaar zo’n 5000 optredens. Peter hied het kort, waarna burgemeester John Berends het woord tot Jan Kerseboom richtte. Op Koningsdag van het afgelopen jaar werd het geregeld, waarbij de burgemeester ruiterlijk toegaf nooit eerder in het Bluescafé te zijn geweest. Hij prees Jan voor de manier waarop hij de afgelopen 25 jaar Apeldoorn als Bluesstad op de kaart heeft gezet. Na een toast en het doorknippen van het ceremoniële lint ging het festival echt van start.

De eerste band die bezit nam van het podium was The Rude Move uit Rotterdam met Dennis Gosens, Bas Bruins en Frans Ogiér. Gedurende anderhalf uur zetten zij het café op zijn kop.

Na hun optreden was het tijd voor The Veldman Brothers, al jarenlang welkome gasten in het Bluescafé. Bennie Veldman liet het hammondorgel, janken en brullen, weergaloos. Met de hun eigen klank kregen ze het publiek probleemloos mee in een lekker blues feest.

Nog twee dagen te gaan.

 
Omroep Gelderland kwam ook nog even langs:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!