StadsAkkers van Zuidbroek organiseert “pootdag”

Donderdag 18 april 2013

Door Redactie

055apeldoorn

De kou is uit de lucht. Het zonnetje warmt de aarde op. Het plantgoed gaat de grond in bij de Stadsakkers van Zuidbroek. Helpt u zaterdag a.s. een handje mee?

Stadsakkers van Zuidbroek is een tuinbouwbedrijf van 7 ha. waar 240 mensen zonder werk en bewoners van zorginstellingen groente verbouwen voor de Voedselbank, commerciële verkoop én zij die op het land werken. We gaan dat zo snel mogelijk combineren met een winkel, een plek voor een hapje en een drankje, spelen en ontdekken voor kinderen én natuureducatie.

Sinds de landwerkdag van 23 januari j.l. is er opnieuw ontzettend veel gedaan. Een kleine greep; Tuincentrum GroenRijk en zadenveredelaar RijkZwaan hebben ons grotendeels voorzien van zaaigoed, dat deels wordt opgekweekt tot plantgoed door het HoogeLand. RijkZwaan schenkt ons bovendien een tunnelkas voor in Zuidbroek. Notaris Leo Kok (NvN) heeft onze stichtingsakte gratis gepasseerd. Beheer en Onderhoud van de Gemeente heeft de sloten schoongemaakt, de toegangsweg geëgaliseerd en stelde ons een schaftlokaal ter beschikking. Met Werkplein/Aktiverium van de Gemeente worden nu de afspraken gemaakt over de instroom van mensen zonder werk. Beeld&Co maakt onze website en de huisstijl voor onze site www.stadsakkers.nl. We hebben een bronput gevonden op het land voor de bevloeiing. De geitenmest is ondergeploegd, het land geëgd en met onze nieuwe frees worden nu de bedden aangelegd.

Én onze aangekochte 4 soorten aardappels trekken op dit moment uitlopers. Die mogen zaterdag de grond in! En dat kost 66 mensuur werk. En daarom, veel handen maken licht werk…

Als u zin en tijd hebt, bent u zaterdag 20 april welkom vanaf 9.30 uur aan de Dommeweg 5*.
Heerlijk als u een dag meewerkt om ons initiatief tot een succes te maken!

Voor de inwendige mens is uitgebreid gezorgd op de 20ste. Eigen laarzen en zo nodig regenkleding is van belang (en het wordt een beetje koud zaterdag). Overig gereedschap is aanwezig. Voor handschoenen bent u zelf verantwoordelijk.

Hebt u zin mee te werken op de 20ste laat dat dan even weten (ivm. catering en gereedschap) via info@stadsakkers.nl

Graag inventariseren we daarnaast alvast wie donateur van onze Stichting wil worden. En ook willen we graag peilen wie het komend seizoen afnemer zou willen zijn van een voedselpakket (a raison van ongeveer € 15,- per week). Bij voldoende deelname willen we als pilot daarvoor een verdeelsysteem opzetten. In die 2 gevallen kunt u uw belangstelling meedelen via onze site.

We zijn enthousiast als u komt.

Vriendelijke groet,
Namens Stichting Stadsakkers,
Eppo Gutteling, Gregor van den Brink, Sven Bekius, Jacob Ruijter, Gerrit Bazelier, Frans van Hasselt.

( * komt u met de auto; Parkeren kan het best langs het eerste deel van de Dommeweg, de 3e weg links aan de Terwoldseweg, voordat u het pad naar Dommeweg 5 inloopt)

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!