Help de bevolking van Oekraïne

Stel aangehouden na geweld tegen agenten

Maandag 13 augustus 2012

Door Redactie

Vroonphotomotion.nl

De politie heeft zondagavond 12 augustus een 28-jarige vrouw en een 29-jarige man aangehouden. Even voor 21.30 uur zagen agenten dat een man en een aantal vrouwen het terrein van Dancetour op het Marktplein verlieten nadat de man door beveiligers was weggestuurd. Er ontstond nabij de Stationsstraat een conflict met een jongeman. Agenten wilden de partijen scheiden. De jongeman gaf hieraan gehoor maar de man en vrouwen bleven terugkomen en weigerde te vertrekken. Zij gedroegen zich agressief en belaagden de agenten.

Eén vrouw vernielde de blouse van een agent. Haar vriend bemoeide zich er mee. Hij was onder invloed van alcohol. Het stel uit Zutphen is aangehouden. De vrouw verzette zich hevig tegen haar aanhouding. Ze kon toch worden ingerekend en is overgebracht naar het politiebureau waar ze voor nader verhoor zijn ingesloten. Haar vriend kon na verhoor weer naar huis.

Geweld tegen hulpverleners wordt niet getolereerd. Het beleid van het Openbaar Ministerie is erop gericht dat er tegen de verdachten een zwaardere straf wordt geëist.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?