Stichting Dakloos Apeldoorn vindt nieuwe thuisbasis bij De Herberg

Vrijdag 16 februari 2024

Door Redactie

In een positieve ontwikkeling hebben Stichting De Herberg Apeldoorn en Stichting Dakloos Apeldoorn (SDA) besloten, hoewel ze niet direct samenwerken, vanuit hetzelfde gebouw te werk te gaan.

Dit besluit is genomen naar aanleiding van de wens van SDA om een nieuwe locatie te vinden, aangezien het huurcontract aan de Paslaan eind maart afloopt. Na positieve gesprekken tussen de besturen en beroepskrachten van beide stichtingen is besloten dat SDA per 1 april van dit jaar ruimtes zal huren bij De Herberg.

Overkoepelende aanpak

“We hanteren een overkoepelende aanpak. Er komen al veel daklozen naar locatie, maar ook informeren wij onze vaste bezoekers over de aanstaande verhuizing,” vertelt een medewerker van Stichting Dakloos Apeldoorn. Hoewel beide stichtingen hun eigen identiteit behouden, zullen ze gezamenlijk gebruikmaken van de faciliteiten aan de Deventerstraat.

“We zijn huurders van De Herberg en zullen onze diensten daar voortzetten. Ook daar zijn we zes dagen per week open en kunnen onze bezoekers terecht voor koffie, een douche en andere vormen van dienstverlening. In het kleinere gebouw naast De Herberg zullen we diensten zoals de dokter, tandarts, advocaat, pedicure en kapper voortzetten,” aldus SDA.

Stichting Dakloos Apeldoorn

SDA, dat zich voornamelijk richt op daklozen, en Stichting De Herberg, die zich breed inzet voor mensen die het moeilijk hebben in de samenleving, zullen op deze gedeelde locatie hun activiteiten ontplooien. Het beleid wordt daar waar nodig op elkaar afgestemd om een gastvrije omgeving te creëren waar bezoekers en vrijwilligers van beide organisaties zich welkom voelen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!