Help de bevolking van Oekraïne

The Doots supporting act van The Deaf in Gigant

Dinsdag 18 oktober 2011

Door Redactie

De investeringen die de Apeldoornse band The Doots hebben gemaakt, lijken zijn vruchten te gaan afwerpen. Ze zijn weliswaar nog niet bij het grote publiek in Nederland doorgebroken, maar ze drukken zelf in elk geval wel de voet hard op het gaspedaal.

De winnaars van de Plugged-editie 2010 lanceerden afgelopen mei in een goed gevuld Gigant hun eerste EP gemaand The Sound of Love. Vervolgens volgden overal en ergens optredens. Het hoogtepunt zit er nu aan te komen. Zowel vrijdag de 21e in Gigant, als de 27e in Hedon (Zwolle) zullen The Doots in het voorprogramma staan van de band The Deaf.

Tijs van Liemt in gesprek met The Doots

The Deaf bestaat uit Spike van Zoest (Di-Rect), Kit Carrera, Magere Mau en Miss Fuzz. Zij hebben de Haagse beat nieuw leven in geblazen met een gezonde overdosis punk, garage en rock ’n roll.

Onlangs namen The Doots deel aan de Muzikantendag. In een goed en met topartiesten-in-wording gevuld Hedon (Zwolle, yep in Zwolle dus… niet in Apeldoorn helaas) kregen The Doots de kans zich als band te profileren bij diverse radiostations (waaronder 3FM) en agencies (waaronder AT Bookings, Rock ’n Roll Highschool). Tevens kregen ze van zowel deskundigen, als ook artiesten positieve en opbouwende kritieken om hun muziek naar landelijk niveau te tillen.

Zo was Tijs van Liemt van 3FM/Serious Talent aandachtig aan het luisteren (foto), maar wist hij de band mee te geven dat ze door middel van oefening en veel spelen, naar het landelijk niveau door kunnen knallen. Diverse deskundigen namens vervolgens de EP ten harte.

Het knallen gaat dus binnenkort gebeuren. A.s. vrijdag staan The Doots in het voorprogramma van The Deaf in Gigant. Kaarten voor het optreden van The Deaf inclusief dit unieke Apeldoornse voorprogramma zijn te koop bij Gigant voor € 12,-. Vrijdag 21 oktober a.s. dus, aanvang 21.00 uur.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?