The Rams slepen overwinning binnen

Vrijdag 19 december 2014

Door The Rams

Op zonnige zomerdagen zal je ze in grote getalen tegenkomen, rond afvalbakken en ijscokarren, op zoek naar zoetigheid. Ze verpesten fijne picknicks en strandbezoeken. In de winter komen wespen echter minder veel voor. Daar het echter een ongewoon milde winter is kun je nog wel eens een verdwaalde wesp tegenkomen, zo ook op het rugbyveld in Apeldoorn afgelopen zondag.

De Wasps kwamen met slechts elf man om de Rams uit te dagen tot een potje rugby. Ze werden daarop aangevuld met drie Apeldoorners om zo toch wat meer kans te maken. Al vanaf de eerste seconde is het bij de Wasps duidelijk dat er snel gespeeld gaat worden en een goede verdediging pre is in deze wedstrijd. De vlugge Apeldoorners vinden met gemak gaten en maken daar gretig gebruik van. Al na de tweede minuut staat het dan ook 7-0 voor de Rams.

De stemming bij de Wasps is nog redelijk positief en ze stellen zich dan ook snel op voor de kickoff. De bal beland in de kundige handen van de Rams en deze brengen hem dan ook vlot weer tot diep achter linie van de tegenstander, die tot nog toe weinig tegenstand biedt, en brengen de stand naar 14-0. Ook de conversies worden goed gepakt aan de voet van de fly-half uit Apeldoorn.

Het tempo zit er goed in bij de Rams en de Wasps raken een tikkie geïrriteerd. Er worden nu wat fouten gemaakt en hierdoor worden er een aantal scrums gewonnen door de Wasps. Het balbezit wordt echter snel verloren en de Rams drukken zich weer verder, er wordt voorwaarts gespeeld en de verdediging van de Wasps heeft moeite om het bij te houden. Er worden nu echter wel steeds betere tackles gemaakt en de punten kosten de Rams nu meer tijd en moeite. Toch is er nog steeds sprake van een ruime voorsprong van de Rams en de stemming bij de Wasps wordt minder en minder. Als er voor de rust gefloten wordt staat het 68-0.

Het mag duidelijk zijn dat de Wasps nog niet tippen aan de kracht en snelheid van de Rams, de tweede helft begint net als de eerste met een vliegensvlugge try van de Rams gevolgd door een conversie. De Wasps spelen nu enkel nog verdedigend en dit geeft de Rams de gelegenheid nieuwe dingen uit te proberen, en dat gaat ze goed af. De Apeldoornse jongens voelen zich goed en blijven actief bezig met punten scoren. Er zijn maar weinig spelers bij de Rams die nog geen try hebben gedrukt.

Opeens wordt het toch even spannend wanneer de Wasps zich tot dicht bij de tryline hebben weten te spelen, er volgt een scrum tussen de palen op de 10 meter lijn die gewonnen wordt door de Rams en de mogelijkheid voor de Wasps om te scoren wordt ze weer afgenomen.

De tryline van de Rams blijft de hele wedstrijd schoon en ze sluiten uiteindelijk de wedstrijd af met 127-0.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!