Theater op ’t Zand: hoe lang nog?

Maandag 9 juli 2012

Door Redactie

bazbo

Ik schreef het al eerder: Theater op ’t Zand is een uniek festivalletje voor het hele gezin. Ook dit jaar weer was jong en oud in redelijk groten getale naar het Kootwijkerzand gekomen. Ik mocht afgelopen zaterdag 7 juli de laatste paar uurtjes meemaken.
Het weer was geweldig, de sfeer gemoedelijk en de acts onderhoudend. Voor kinderen was er van alles te doen, dichters liepen over het terrein om het publiek persoonlijk toe te spreken, buikdanseres Aïsha danste tussen de mensen door en grote giraffen (Theatro Pavana) voelden zich thuis in deze steppe-achtige omgeving.

En dan de hoofdact: La Boutique Fantastique. Een wonderbaarlijke winkel, schreef ik al eens. De weemoedige en illustratieve deuntjes lijken zo uit een filmsoundtrack te zijn gesleept en pasten perfect in de ambiance van het Kootwijkerzand. Het ensemble wist het blotevoetenvolk zelfs op de ‘dansvloer’ te krijgen. Een walsje, een opzwepend swingstukje en het melancholische Dimanche: alles maakte indruk op de luisteraar. La Boutique Fantastique was een waardige afsluiter van het festival.

Helaas ziet het ernaar uit dat dit de laatste editie van dit gratis festival was. Theater op ’t Zand wordt georganiseerd door een kleine groep vrijwilligers en men redt het niet meer. Het aantal sponsors loopt terug. ‘Misschien,’ zei een van de organisatoren na afloop, ‘misschien kunnen we in de toekomst een andersoortig evenement organiseren. Jazz op ’t Zand, Poëzie op ’t Zand of Poppenkast op ’t Zand.’
Ik hoop dat het lukt, want omgeving, toegankelijkheid, sfeer en programma maken Theater op ’t Zand tot een onvergetelijke ervaring.

Meer informatie vindt u als u hier klikt.


Apeldoorn, juli 2012

Foto’s en filmpjes: bazbo

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!