Tijdelijk dienstverband medewerkers Felua-groep mag verlengd

Vrijdag 4 juli 2014

Door Redactie

© Felua-Groep

Het Algemeen Bestuur van Felua-groep heeft besloten om de mogelijkheid om tijdelijke dienstverbanden van Wsw-medewerkers te verlengen ook na 2014 te continueren.

Naar verwachting gaat per 1 januari 2015 de Participatiewet in. Vanaf dat moment is er geen nieuwe instroom meer bij Felua-groep van medewerkers met een indicatie voor de sociale werkvoorziening (sw). Tegelijkertijd wordt ook de rijksvergoeding voor werkplekken in de sw in stappen verlaagd.

Vanwege de onzekerheid over de gevolgen van de Participatiewet had Felua-groep met de bij Felua-groep betrokken gemeenten Apeldoorn, Epe en Heerde afgesproken, dat de tijdelijke contracten in ieder geval tot en met 31 december 2014 zouden worden verlengd. Het besluit over wat er vanaf 2015 zou gebeuren zou later in 2014 genomen moeten worden. Dit is nu gebeurd. Het Algemeen Bestuur heeft deze week besloten dat de tijdelijke dienstverbanden mogen worden voortgezet of, waar nodig volgens het arbeidsrecht, omgezet in contracten voor onbepaalde tijd. Het gaat om overeenkomsten met 234 medewerkers.

Algemeen directeur van Felua-groep Gerrie van Sunder is blij met het genomen besluit: “Dit besluit maakt een einde aan de onzekerheid van onze medewerkers met een tijdelijk contract. Daarbij doet het recht aan de maatschappelijke bijdrage die onze mensen leveren. Dat zij kunnen blijven werken is voor hen, en voor de bedrijven waar een deel van hen al werkt, van groot belang.”

Voorzitter van het Algemeen Bestuur en wethouder werk & inkomen van gemeente Apeldoorn Johan Kruithof licht toe: “Het was een ingewikkeld besluit, waarbij we breder hebben gekeken dan alleen de consequenties voor Felua-groep. Uit onderzoek blijkt dat het aan het werk houden van deze groep kwetsbare medewerkers naast sociaal en maatschappelijk, ook financieel de beste optie is. Een mooi resultaat waar onze drie gemeenten en Felua-groep trots op mogen zijn.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!