Tips voor een gezellig weekend in Apeldoorn

Vrijdag 4 mei 2012

Door Redactie

Sander Hupkes

Een dagje later dan je misschien gewend bent, maar toch zeker niet vergeten. Het nieuws over het afgelaste Bevrijdingsfestival in het Mheenpark overheerste natuurlijk al het nieuws. Ja, natuurlijk begrijpen we de gemeente en nee, natuurlijk begrijpen we de gemeente ook niet. Laten we maar vooral kijken welke mooie dingen er dan wel gaan gebeuren dit weekend in ons Apeldoorn.

Vrijdag

Ondanks vele plechtigheden rondom Dodenherdenking, wordt voor en na deze herdenking volop muziek gemaakt ter viering van de vrede. Flashmob Cut & Paste Collage Art trapt in Gigant af als voorprogamma van de Soho Preachers. De band Cry of Love speelt deze zelfde avond aan de overkant in het Bluescafé.

Zaterdag

Geen Armand, geen Massada, geen Amazing Stroopwafel: The Legends gaat dus niet door. Het Mheenpark blijft leeg, tenzij je de oproep van sommige Apeldoorners gehoor geeft om met jouw muziek, boxen, gitaren alsnog naar het Mheenpark te komen. Why not? Anders moet je het doen met de muziek van Bullfrog Taste Express in het Bluescafé. Toch liever de film? Dan draait in Gigant de onroerende Franse drama-komedie Intouchables. Uiteraard heeft JT Apeldoorn weer een paar nachtfilms in petto.

Zondag

Cultuurliefhebbers kunnen de dag beginnen met een overheelijke cultuurbrunch in CODA. Anderen kunnen met het gezin zich melden bij de boswachter voor een wandeling, waarbij gezocht wordt naar sporen van herten, reeën en zwijnen (zie agenda). In het kader van Alpe d’HuZes houdt het Zonnehuis in Beekbergen een benefiet. Ook kan je in de middag in het Plato Muziekcafé van Gigant luisteren naar Jaimi Faulkner en Jeff Lang. In het Bluescafé begint in de middag United by Music & Lady A.

Koopzondag

Het is natuurlijk zondag ook weer de eerste zondag van de maand. Dat betekent dus: koopzondag. Een evenement op zich. Zowel in het centrum, als op de Woonboulevard en de Eglantier zullen de deuren van de meeste winkels open zijn. Aan jou om de economie weer een boost te geven.

Kortom: ondanks afgelastingen, genoeg te doen in Apeldoorn.

Kijk voor meer informatie over meer evenementen, aanvangstijden en locaties in onze AGENDA!
Prettig en vredevol weekend!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Film Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!