Tom Petty & The Heartbreakers eervol gespeeld door Dave Vermeulen’s Voltage

Dinsdag 15 januari 2019

Door William Lindner

Concerten van Tribute bands zijn bij veel muziekliefhebbers heel populair. Ze brengen een ode aan welbekende nog levende of overleden artiesten. Tribute concerten worden goed bezocht en worden dan ook veelvuldig geprogrammeerd door poppodium Gigant. In Oktober 2017 is de legende Tom Petty, één van ’s werelds beste songwriters, bekend van eigen hits en onder andere samenwerkingen met Johnny Cash en Traveling Wilburys, helaas veel te vroeg overleden.

Afgelopen zaterdag, 12 januari , trad de band Dave Vermeulen’s Voltage op met een eerbetoon aan de invloedrijke muzikant Tom Petty en zijn Heartbreakers. Zanger en gitarist Dave Vermeulen trakteerde het enthousiaste publiek met zijn band Voltage op fraaie uitvoeringen van de muziek van Tom Petty.

Tijdens de eerste set van het optreden werd met de opener “Runnin’ Down A Dream” al bij veel aanwezigen een ‘Tom Petty gevoel’ benaderd. Gevolgd door nummers zoals “The Last DJ” ,een fraaie uitvoering van “Into The Great Wide Open” en natuurlijk mocht ook niet de hit “I Won’t Back Down ontbreken. In de tweede set kwamen nummers als een vette uitvoering van “Jefferson Jericho Blues” en “Honey Bee”voorbij. Met de bekende hits “Free Fallin”, “Refugee“ en als toegift “American Girl” werd een geslaagd tribute concert afgesloten.

Alle vijfentwintig nummers uit het oeuvre van Tom Petty & The Heartbreakers werden op een eervolle wijze gespeeld door Dave Vermeulen en zijn prima band Voltage.

Hieronder kan je het video verslag terugkijken

Poppodium Gigant, 12 januari 2019

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!