Traditie: Kerst op het Loo

Woensdag 12 december 2012

Door Redactie

Paleis het Loo

Vanaf 18 december aanstaande is traditiegetrouw weer “Kerst op Het Loo” te zien, met feestelijk gedekte tafels, versierde kerstbomen en dit jaar voor het eerst originele kerstkaarten van de Oranjes en een winterse schaatsbaan.

 Rond de Kerstdagen is Paleis Het Loo sfeervol ingericht, met kerstbomen in verschillende stijlen, veel groenversiering en feestelijk gedekte tafels. Dit jaar is er gekozen voor het thema ‘De tuin op tafel’. Al in de 17de eeuw was de tuin een inspiratiebron voor de tafelversiering, met o.a. citrusvruchten die werden opgestapeld tot piramides. De servetten werden vaak gevouwen in de vorm van dieren, waarbij de pauw als vorstelijke vogel favoriet was. Dit jaar is er daarnaast voor het eerst een verzameling kerstkaarten te zien met kerstboodschappen die de Oranjes in de loop der jaren verstuurden.

Ook het buitenterrein is aangekleed in kerstsfeer, met een echte ijsbaan op het Stallenplein, met rondom gezellige kraampjes, hapjes en drankjes. De ijsbaan is geopend tijdens alle openingsuren van het museum en daarnaast op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur ‘s avonds. De baan is niet geschikt voor noren.

Gelijktijdig is in de westvleugel van het paleis de onlangs geopende tentoonstelling “Wilhelmina’s Levensavond” te zien, waarin aan de hand van foto’s en unieke filmbeelden, kleding, schilderijen en persoonlijke bezittingen een beeld wordt geschetst van de laatste levensjaren van de oud-koningin, nadat zij zich in 1948 terugtrok op Paleis Het Loo.

Tijdens beide kerstdagen worden vele belangstellenden verwacht. Rolstoelgebruikers wordt  geadviseerd Paleis Het Loo in de ochtenduren te bezoeken. Vanwege beperkte parkeergelegenheid wordt mensen uit de omgeving geadviseerd met de fiets te komen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Museum

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!