Twee nieuwe dj’s in het Glazen Huisje Apeldoorn

Zaterdag 8 oktober 2016

Door RTVApeldoorn

Rob Bremer

Voor het vijfde jaar op rij organiseert RTV Apeldoorn in december weer het Glazen Huisje Apeldoorn. Net als in 2012, 2013, 2014 en 2015 zullen twee dj’s 55 uur lang (omdat het kengetal van Apeldoorn 055 is) live radio maken. Dit jaar gaan er twee andere dj’s in het huisje, namelijk Jasper Koot en Chantal Zwaag. Dat maakte wethouder Nathan Stukker zaterdagmiddag 8 oktober bekend.

Het evenement zal dit jaar plaatsvinden van vrijdag 16 december tot zondag 18 december 2016. De dj’s zitten in een extreem klein ‘glazen huisje’, het etalagehuisje van Modehuis Beermann aan de Deventerstraat, ter hoogte van nummer 13. Tijdens deze 55 uur zullen ze niet eten, ze krijgen alleen verschillende soorten sapjes om op de been te blijven. Elk jaar is er een ander doel waarvoor geld ingezameld wordt. Dit jaar wordt het geld gebruikt voor kindersterfte door longontsteking. Een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen door deze ziekte en het is wereldwijd dan ook de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger.

3FM naar Apeldoorn
Nu bekend is dat in 2017 ‘grote broer’ 3FM met het grote glazen huis naar Apeldoorn komt, wil de organisatie er alles aan doen om dit jaar ook weer een groot succes te maken van het Glazen Huisje Apeldoorn. ,,Dit is het opwarmertje voor volgend jaar”, meldt de organisatie. ,,Daarom roepen we zoveel mogelijk inwoners van Apeldoorn; scholen, bedrijven en ook particulieren op om zoveel mogelijk acties op touw te zetten voor het goede doel van dit jaar. We hebben tot nu toe elk jaar tussen de tien- en twintigduizend euro opgehaald met onze actie, laten we proberen dit jaar een recordbedrag neer te zetten, zodat 3FM weet dat ze echt enorm welkom zijn hier.”

In 2014 kwam Paul Rabbering, dj bij 3FM, langs bij het Glazen Huisje Apeldoorn. ,,We riepen al jaren dat wij het kleinste glazen huisje van Nederland hadden en hij bevestigde dat”, legt de organisatie uit. ,,Het leuke is ook dat de burgemeester, toen hij donderdag 6 oktober in de uitzending van Michiel Veenstra was tijdens de bekendmaking van wie gaststad van 2017 zou worden, eventjes het Glazen Huisje Apeldoorn heeft genoemd. Michel stelde toen voor dat wij als Glazen Huisje volgend jaar een dependance zullen worden.”

Over de dj’s
Jasper Koot, 43 jaar, is sinds 2014 werkzaam bij RTV Apeldoorn, en hij was ook van 2004 tot 2007 al actief voor de radio, met onder meer een eigen danceprogramma op de zaterdagavond en werkte hij van 1995 tot 2000 bij omroep De Bilt, waar hij zijn radio-roots legde met o.a. Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg (die beide later naar 3FM gingen, alwaar ze meermalen in het Serious Request Glazen Huis hebben gezeten). Daarmee lijkt voor Jasper Koot het cirkeltje rond: ,,Natuurlijk wil je als DJ betrokken zijn bij de grootste en leukste evenementen van de omroep waarvoor je werkt; het Glazen Huisje is dat uiteraard voor RTV Apeldoorn!’’
Jasper is inmiddels ruim vijf jaar eigenaar van JAKO Media, waarvoor hij zowel als presentator (van o.a. de Drakenbootraces, Zeepkistenrace en Swim to Fight Cancer) en als DJ (bij o.a. de Kanaalconcerten, Borrelnood, het Stadsfeest en het Lepeltje Lepeltje festival) werkzaam is. ,,Ik zie er enorm naar uit om van dit prachtige Apeldoornse evenement een waar feestje van maar liefst 55 uur te maken, samen met medepresentator Chantal Zwaag – en natuurlijk de vele vrijwilligers die eraan meewerken!’’

Chantal Zwaag (26) kwam toen ze zestien was als vrijwilliger bij RTV Apeldoorn. Daar doet ze inmiddels tien jaar redactie, verslaggeving en presentatie van het radioprogramma de Zaterdagmiddagmix, het politieke programma In de Wandelgangen en ook zette ze een paar jaar geleden met een stel anderen het jongerenprogramma 055FM op.
Met haar bedrijf Chantal Zwaag Media schrijft ze onder meer (nieuws)teksten voor de Stentor, de Ondernemer, het online automagazine Auto055.nl, verschillende magazines en websites.  ,,Al vier jaar lang doe ik de redactie van het evenement, dus het zal wel even wennen zijn om nu zelf in het huisje te zitten”, zegt ze. ,,Maar het lijkt me enorm gaaf en ik heb er ontzettend veel zin in.”

Net als in de voorgaande jaren zullen de Notarissen van Naam toezicht houden op de stortingen en de verwerking van de opbrengst.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?