Twee nieuwe namen voor festival Afterslag op 15 januari

Donderdag 22 december 2016

Door Redactie

Afterslag is hét festival voor muziekminnend Oost-Nederland. Vandaag zijn twee nieuwe namen aangekondigd voor dit festival: de punkpoppers van Call It Off en singer-songwriter Celine Cairo zullen op 15 januari optreden in Gigant in Apeldoorn. Zij voegen zich bij Albert af Ekenstam, Donnerwetter, Pip Blom en The Grand East. Binnenkort worden de laatste twee namen bekend gemaakt. De deuren openen op 15 januari om 14:00 en de eerste optredens starten om 14:30. Tickets kosten €15,00 en €13,00 voor Vrienden van Gigant, en zijn te koop aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.

Afterslag

De naam Afterslag verwijst niet heel subtiel naar Europa’s belangrijkste showcase festival Eurosonic Noorderslag, en vindt dan ook plaats op de zondag na dit Groningse festival. De gehele zondag speelt een keur aan artiesten en bands die behoren tot de ESNS-selectie van dat jaar een show(case). Een geweldige gelegenheid voor de lokale en regionale muziekliefhebbers om een overzicht te krijgen van de laatste ontwikkelingen in het Europese muziekaanbod! In het verleden speelden o.a. Indian Askin, Larry Gus, Sue The Night, Andy Burrows en Paceshifters al op Afterslag.

 Call It Off

Als je aan muziek uit Nederland denkt, komt punkpop waarschijnlijk niet als eerste in je op, maar Call It Off gaat daar verandering in brengen! Sinds 2013 brachten de Eindhovenaren twee EP’s uit, speelden ze als voorprogramma van o.a. New Found Glory, The Story So Far en The Wonder Years en deden ze festivals als Groezrock en Jera On Air aan. In januari komt debuutplaat ‘Abandoned’ uit, met daarop o.a. de gelijknamige hitsingle. Verwacht op Afterslag een opzwepende liveshow met energieke drie-akkoorden punkpop, in lijn met bands als Blink-182, Green Day en Sum 41.

Celine Cairo
Met twee succesvolle EP’s op zak (de tweede in samenwerking met liedjessmid Fink), talloze (uitverkochte) shows in o.a. Nederland en een bijzonder optreden in Carnegie Hall in New York, is het voor singer-songwriter Celine Cairo tijd voor een volgende stap. In december kwam debuutalbum ‘Free Fall’ uit, met daarop betoverende popsongs met veel melancholische en elektronische elementen. Een must voor liefhebbers van London Grammar, Bon Iver en Florence & The Machine!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!