Valentijnsdiner voor mensen zonder dak

Zaterdag 9 februari 2013

Door Redactie

Valentijnsdinerapeldoorn.nl

Ruim tachtig daklozen schuiven op Valentijnsdag 14 februari om 18.00 uur aan tafel in restaurant Het Oude Kantongerecht in Apeldoorn. Op initiatief van GIDSnetwerk krijgen ze een gratis viergangendiner voorgeschoteld.

Het is voor de tweede maal dat GIDSnetwerk – een netwerk van ondernemers en bestuurders – ­ dit diner voor daklozen organiseert. Bestuurder Karine van den Noort van GIDSnetwerk vertelt: “De eerste Valentijnsmaaltijd in 2012 was zo’n succes dat we hebben besloten om er een traditie van te maken. Net als vorig jaar zal het restaurant helemaal vol zitten.”

De organisaties Omnizorg, Dakloos Apeldoorn en inloophuis de Herberg hebben meegeholpen bij het uitnodigen van dak- en thuislozen. De gasten kunnen rekenen op een uitgebreide maaltijd in Het Oude Kantongerecht. Het restaurant is een onderdeel van de zorgorganisatie De Passerel. De bediening is in handen van verstandelijk gehandicapte mensen, die hier wonen en werken. Daarnaast helpen vrijwilligers van GIDSnetwerk ook mee met de bediening. De maaltijden zijn gesponsord door particulieren en bedrijven. Wie nog een bijdrage wil leveren, kan zich melden via www.valentijnsdinerapeldoorn.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!