Van sloop naar bouw: transformatie Westpoint naar volgende fase

Maandag 18 maart 2024

Door Kevin van Es

De transformatie van kantoorpand Westpoint zit in de volgende fase. In het bouwwerk aan de Vosselmanstraat komen 94 appartementen. Afgelopen jaar is al gemeld dat de metamorfose van het voormalig stadskantoor werd hervat. De transformatie van het oude stadskantoor kwam eind 2022 tot stilstand vanwege leveringsproblemen. Vastgoedbeheerder en projectontwikkelaar Bun laat weten ‘dankzij de inzet van betrokken partijen en een zorgvuldige selectieprocedure, nu een sterke partner gevonden te hebben.’

Aannemer Jelle Weever van Weever Bouw uit Kampen gaf aan verheugd te zijn dat het bedrijf de klus mag uitvoeren. Hij benadrukte dat het prachtig is dat na de voltooiing van de sloop door hun zusterbedrijf, ze nu ook de kans krijgen om het pand weer op te bouwen. Met de sloop van het pand afgerond, is nu de volgende fase van de transformatie begonnen.

Vorm en kleur

Op LinkedIn geeft het familiebedrijf aan: “In samenwerking met Noviton zijn we druk bezig met het plaatsen van prefab HSB-gevelelementen aan de buitenkant van het gebouw. Hierdoor krijgt het gebouw weer vorm en kleur. Binnen zijn we al volop gestart met de afbouw en installatie, verzorgd door Donec – Habovogroep en Breman Kampen.”

Op de site van Bun valt te lezen: “Achter de schermen zijn we intensief bezig geweest en heeft er van alles plaatsgevonden, hoewel dit aan de buitenkant wellicht niet direct heel zichtbaar is geweest. Op dit moment wordt er actief gebouwd, en is het gebouw gereed gemaakt voor de komende fase.”

Voortgang

De komende tijd zal de bouw van het appartementencomplex in een snel tempo vorderen. Dankzij het gebruik van prefab bouwelementen van Noviton, zal binnen 3 maanden de volledige buitenschil van het complex zichtbaar zijn. Deze grote bouwelementen worden bevestigd aan het eerder geplaatste frame.

Wat mogen we verwachten?

Aankomende periode zal er dus progressie worden gemaakt rondom het Westpoint project. Na de buitenschil worden er binnen werkzaamheden verricht.

In de nieuwsbrief van Bun van maart over het project aan de Vosselmanstraat staat onder andere vermeld: “We begrijpen dat er veel vragen zijn over de huurprijzen van de appartementen. Hoewel we op dit moment nog geen definitieve prijzen kunnen delen, willen we u wel een idee geven van wat u kunt verwachten. Ons doel is om bij alle woningen betaalbare kwaliteit te bieden met een optimaal woongenot. Dit betekent dat we diverse appartementen aan zullen bieden met gevarieerde oppervlakten en indelingen, welke passen binnen verschillende budgetten, zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit of comfort.”

Onder de liberalisatiegrens

Daarnaast is de vastgoedbeheerder ‘verheugd’ te kunnen aankondigen dat een aanzienlijk deel van de woningen beschikbaar zal komen als woningen, waarbij de huurprijs onder de liberalisatiegrens ligt (in 2024 is dat €879,66). “Dit onderstreept onze toewijding aan het bieden van betaalbare woonoplossingen in Apeldoorn.  Wat betreft de oplevering van het project, kunnen we op dit moment nog geen concrete datum geven. We richten ons echter op het derde kwartaal van 2024 en dat zou betekenen dat we na de zomer zullen starten met de inschrijvingsprocedure. Zodra we meer duidelijkheid hebben, zullen we deze informatie onmiddellijk met u delen. We waarderen uw geduld en enthousiasme voor dit project enorm en kijken ernaar uit u meer updates te brengen in de nabije toekomst. Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.”

Houd Apeldoorn Direct in de gaten voor toekomstige aankondigingen en updates met betrekking tot dit project.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!