Veiligheid staat op Koningsdag voorop

Dinsdag 26 april 2016

Door Redactie

Gerard Oltmans

De stichting Oranjefeesten Apeldoorn neemt maatregelen om weer en wind op Koningsdag te kunnen trotseren. Drie extra veiligheidsmensen met beslissingsbevoegdheden volgen de weersontwikkelingen op de voet, in basisschool de KWS is een centrale coördinatie gevestigd, er komt een extra beveiliging (onder meer zekeringen) voor (muziek)installaties en als het moet laat men ter plekke speeltoestellen (luchtkussens) leeglopen. ,,Veiligheid gaat boven alles’’, zegt bestuurslid Alfred van Geijn.

De stands die bij ACEC gepland stonden op het eendaagse Oranje Nassauplein komen er niet. ,,We gaan naar binnen’’, laat Van Geijn weten. ,,Er zijn hele goede afspraken gemaakt met leveranciers over veiligheid. Zo worden alle attracties die van wind te lijden kunnen hebben van extra spanbanden voorzien.’’

Voor iedereen die van de meest actuele ontwikkelingen op de hoogte wil blijven zet de organisatie de site www.k055.nl in. ,,Ach ja, na al het mooie weer van voorgaande jaren kan dit een keer gebeuren’’, vervolgt Van Geijn. Morgenochtend (27 april) steekt de Stichting Oranjefeesten de koppen nog eens bij elkaar om de laatste stand van zaken door te nemen en eventueel in te grijpen. ,,We laten zo min mogelijk aan toeval over.’’

Nog meer aanpassingen vanwege het weer
In de rest van Apeldoorn worden de weersvoorspellingen ook in de gaten gehouden. De organisatie van de kinderkleedjesmarkt van 10.00 tot 14.00 uur op winkelcentrum ’t Fort heeft het zekere voor het onzekere genomen: de kleedjesmarkt wordt verplaatst naar wijkcentrum Het Bolwerk. ,,Omdat alle kinderen dan droog en warm kunnen verkopen en de bezoekers rustig kunnen snuffelen tussen alle spulletjes”, meldt Sylvia van Ark. ,,Zonder opgejaagd of weggejaagd te worden door wind regen en kou.”
De organisatie van de ‘Mega Reggae Jamsession’ aan de Laan van de Mensenrechten van 12 tot 23.00 uur is nog druk in overleg over of ze het evenement door laten gaan. ,,Het is van het weer afhankelijk”, legt Martijn Koelemeijer uit. ,,We zijn wel bezig met een overkapping en overdekt podium ook, dus het is even afwachten.”
RTV Apeldoorn zendt morgen van 10.00 tot 17.00 uur live uit vanuit het centrum. In eerste instantie zouden ze buiten staan, voor de deur van Salon1813 aan de Deventerstraat, maar gezien de weersverwachting heeft de lokale omroep besloten om binnen te gaan zitten bij Klein Berlijn aan de Hoofdstraat 34.

Ben jij ook nog in overleg over wat je gaat doen als het met bakken uit de lucht komt of heb je al maatregelen genomen tegen het slechte weer? Laat het ons weten via redactie@apeldoorndirect.nl of #ADoranje via Twitter.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Koningsdag

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!